2013. 01. 26.

 

Francia vendégdiákok Párizsból

 Január 13. és 20. között került sor pontoise-i testvériskolánk diákjainak magyarországi viszontlátogatására. A Párizs melletti École Saint-Martin de France 17 diákja látogatott hozzánk Béatrice Blot és Olivier Roibin kísérőtanáraikkal.

A programok során vendégeink ismerkedhettek iskolánkkal, Kecskemét és Budapest nevezetességeivel, a magyar lovas hagyományokkal Lajosmizsén, illetve pihenhettek a kecskeméti Élmény-és Termálfürdőben. A hét programja a következőképpen alakult:

  • Hétfő: látogatás a Városháza dísztermében, a Leskowsky Hangszergyűjteményben, a Rajzfilmsúdióban, valamint a kecskeméti Élményfürdőben
  • Kedd: kirándulás Budapesten, Parlament megtekintése francia nyelvű idegenvezetéssel, séta a Budai Várnegyedben (Halászbástya, Mátyás-templom)
  • Szerda: hagyományos lovasprogram a lajosmizsei Új Tanyacsárdánál, közös ebéd a Kisbugaci Étteremben, Katona József Színház megtekintése
  • Csütörtök: újabb kirándulás Budapesten, Szépművészeti Múzeum, Andrássy út, Hősök tere
  • Péntek: látogatás francia és angol nyelvórákon, majd záró összejövetel az iskola Díszermében, kvíz és rendhagyó magyar nyelvlecke francia vendégeinknek
  • A francia diákok a hétvégét a magyar cserediákok családjainál töltötték. Vasárnap este a zord időjárás ellenére a tervezett időben, szép élményekkel gazdagodva tértek haza.

A cserediák-kapcsolat jövőre újra folytatódik, amikor újabb magyar diákok látogatnak majd el Pontoise-ba és Párizsba.

Köszönjük Dr. Ráczné Komjáti Rita tanárnőnek francia vendégeink magyarországi programjainak megszervezését, Tóth Ágnes tanárnőnek és Mikulás Domonkos igazgatóhelyettesnek a közreműködését, valamint a cserekapcsolatban résztvevő diákjaink és szüleik segítségét. 


 

Submitted by nagy.attila on