2011. 12. 05.

Ahogyan az a korábbi esztendők folyamán, Kecskeméten már hagyománnyá vált: a rászorulók számára idén is felállítják a sátrat a Városháza előtti parkolóban, ahol a karácsonyt megelőző négy vasárnap Adventi Szeretetebéden látják vendégül a hajléktalanokat és a rászorulókat.

Most, advent 2. vasárnapján, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Dr. Zombor Gábor polgármester és Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a megjelent majdnem kétszáz főnyi vendéget, majd mondott köszönetet mindazon vállalkozásoknak és szervezeteknek, akik révén az ebédosztás megvalósulhatott; Dr. Bábel Balázs érsek atya is üdvözölte a megjelenteket Kecskemét város védőszentjének, Szent Miklós ünnepének közeledtére felhívva a jelenlévők figyelmét, majd a házigazda piaristák nevében Nagy Attila SchP ig. mondott adventi elmélkedést. A zenei szolgálatot a Pietas Együttes adta Mikecz Zsolt tanár úr vezetésével.

Az ebédosztásban a segítő szervezetek munkatársai mellett mind a városházi vezetők, mind a piarista atyák kivették a részüket.

 

Submitted by nagy.attila on