2012. 11. 25.

Az idei Piarista Vacsorát immár a harminckettedik alkalommal szerveztük meg. Hagyományos rendezvényünkön majdnem 500 öregdiákunkat láttuk vendégül.

A találkozó szentmisével kezdődött, melyen Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek atya mondott homíliát Krisztus Király ünnepének vigíliáján. Ezt követően megkoszorúztuk a Piaristák terén lévő gróf Koháry István szobrot, valamint az iskola aulájában található Gloria Victis szoboralkotást. 

Az öregdiák találkozót a házigazda, Laczkó János, a Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozatának elnöke nyitotta meg, majd Dr. Pálinkás Józsefnek, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének, iskolánk öregdiákjának az előadása következett. Nagy Attila SchP igazgató röviden beszámolt az iskola utóbbi években lezajlott fontosabb változásairól, jelen helyzetéről és a közeljövő kilátásairól. Örömmel köszöntöttük sorainkban Strommer Pált, a Magyar Piarista Diákszövetség főtitkárát is. 

Az előadások után nem is maradt más hátra, mint a terített asztal melletti éjszakába nyúló baráti beszélgetések, visszaemlékezések. 

Köszönjük szépen iskolánk műszaki vezetőjének, Jusztin Ferencnek, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is vállalta a rendezvénnyel kapcsolatos szervezési munkálatokat. Köszönjük továbbá gimnazista diákjaink önkénes regisztrátori és pincéri szolgálatát. 

Nagy Attila SchP ig.

Submitted by nagy.attila on