2012. 10. 20.

Kedves Szülők és Diákok!

Gimnáziumunk idén  ismét szervez francia cserediákprogramot a Párizs mellett található Pontoise Saint Martin de France nevű iskolájával, amely egy katolikus, koedukált, kollégiummal is rendelkező intézmény. A párizsi utazás időpontja: 2012. november 19-26. A diákok és a két kísérőtanár szállása az iskola kollégiumában lesz, a hétvégét pedig mindenki a cserediákja családjánál fogja tölteni.

Testvériskolánk diákjainak viszontlátogatására 2013. január 13. és 20. között kerül sor. Aki részt vesz az utazáson, egyúttal vállalja, hogy januárban vendégül látja cserediákját. (Kollégisták is jelentkezhetnek, az ő cserediákjuk a kollégiumban fog lakni, hétvégén pedig hazautazik a családhoz.)

Idén nagyobb létszámú csoporttal, 18 diákkal vehetünk részt. Jelenleg még 4-6 szabad helyünk van, amelyekre angolul tanuló diákok is jelentkezhetnek. Jelentkezési feltétel: francia nyelv ismerete vagy jó angoltudás (angol nyelvből jeles vagy jó osztályzat)

Mivel már nagyon közeli az utazás időpontja, és a repülőjegyek ára az utazás dátumának közeledtével emelkedik, a jelentkezést a hosszú hétvége után, október 24-én le kell zárnunk. Ezért kérem, a mellékelt nyilatkozatot eddig az időpontig jutassák el nekünk e-mailben (komjati_rita@yahoo.fr) vagy adják le szerdán reggel az iskolában. Kérjük, szintén október 24-én, szerdán szíveskedjenek befizetni a részvételi díj első részletét, 30.000 Ft-ot. (Amennyiben többen jelentkeznek, mint ahány szabad hely van, a jelentkezéseket a jelentkezési lapok és a befizetések beérkezési sorrendjében tudjuk elfogadni.)

A részvételi díj pontos, végleges összegét a repülőjegyek lefoglalása után tudjuk megmondani, hiszen azok ára napról napra változik. Jelenlegi számítások szerint az egy hét költsége kb.55. 000 Ft, amely tartalmazza a belépőket, helyi közlekedés költségeit. (Ha elfogynak a kedvezőbb árú repülőjegyek, ez az összeg- néhány ezer forinttal- emelkedhet.) Ezen felül csak költőpénzzel kell számolni. A fennmaradó rész befizetésének határideje: november 7.

A hét pontos menetrendjéről, további részletekről a jelentkezés lezárása után tudunk tájékoztatást adni. Addig is felmerülő kérdéseiket feltehetik a megadott e-mail címen.

Kecskemét, 2012. október 19.                                        

Üdvözlettel:

Dr. Ráczné Komjáti Rita

franciatanár

Csatolmány
Submitted by intra on