2012. 04. 18.
Előkészítő óra

 

A Határtalanul pályázat rendkívüli szülői értekezlete után, a második fontos lépés a kirándulást megelőző előkészítő óra volt, amely tartalmazta a kirándulásunk célját, útvonalát és néhány érdekességgel is megleptük diákjainkat.

Az előkészítő órát Hajagos Kiss Margit szervezőtanár indította el, majd  Kozicz János, az általános iskola igazgatóhelyettese folytatta, aki beszélt a határon túli magyarok sorsáról. Felhívta a figyelmet, hogy az erdélyi utazás során élőben látjuk majd a régi magyar történelmi helyszíneket, valamint ott is szóba kerülnek még az egykori erdélyi fejedelmek, a híres erdélyi magyar költők, írók, pedagógusok. Előzetesen már az előkészítő órán megismertettük a diákokkal munkásságukat és vizuális áttekintést is nyújtottunk számukra. Az előkészítő órát Bozók Ferenc tanár úr előadása zárta.

Az előkészítő óra tartalma

A történelmi Magyarország földrajzi, történelemi áttekintése, múltja, jelene és jövője, határon túl élő magyarság létszáma, elhelyezkedése, és ennek történelmi vonatkozásai. A tanulmányi kirándulás célja, hogy diákjaink megismerkedjenek a történelmi Magyarországgal és bepillantsanak a megtekintendő városok és helyszínek történelmi, kulturális életébe. Elmélyítjük a csíkszeredai diákokkal való kapcsolatunkat, megbeszéljük a közös programokat, valamint új kapcsolatot kezdeményezünk a gyimesközéploki Szent Erzsébet Katolikus Iskolával. Célunk, hogy a kapcsolat kiépítése során elmélyítsük a magyarság összetartozását. A jövőben cserekapcsolat kiépítésére törekszünk.

Az előkészítő óra ideje: 2012. április 18., szerda 10.00 óra volt. Helyszíne: a Piarista Általános Iskola díszterme.

Hajagos Kiss Margit projektgazda

 

Submitted by nagy.attila on