2012. 01. 15.

Iskolánkból egy 17 főnyi lelkes csapattal indultunk el a Piarista Természetjáró Kör téli kirándulására a fülöpházai buckavidékre. A gyerekeknek földrajzos tesztet kellett kitöltenie, melynek kérdéseire az ottani tanösvény különböző állomásainak információs tábláinál találhattak válaszokat. Gyönyörű napsütéses időnk volt, igaz a szél olykor túl élénken fújdogált.

A tavaszi kirándulásunkkal terveink szerint majd valamilyen hegyvidéki tájat célzunk meg. 

Köszönjük Mónika néninek a kirándulás megszervezését.

 

Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika - Nagy Attila SchP szervezők

 

Téli túra

2011. január 14-én Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika tanárnő vezetésével, és Nagy Attila igazgató úr irányításával ellátogattunk a Kiskunsági Nemzeti Park egyik tanösvényére. Az iskolából indultunk két kisbusszal, tizenhárman az általános iskola 8. évfolyamából és egy gimnazista a 10. osztályból. Megérkezésünkkor a tanárnőtől kaptunk feladatlapokat, amiket az ösvény végig jártával és a táblák elolvasásának a segítségével kellett kitöltenünk.

Homokbucka, homokbucka hátán... Csodaszép látvány volt. Érdekesebbnél érdekesebb dolgokat tudtunk meg, mint például, hogy a borókabokor terméséből különleges ízvilágú pálinkát lehet készíteni; vagy a Duna kiszáradt medre is itt található.

Már várom a tavaszi kirándulást, barátnőimmel biztos megint részt veszünk rajta.

Pataki Mária 8.b

 

Submitted by nagy.attila on