2010. 12. 13.

A közelgő karácsonyi ünnepekre való készülődés jegyében szegényebb sorsú, rászoruló emberek számára szeretetebédet osztanak négy alkalommal is a városháza előtti parkolóban. A második ebédosztás házigazdái: Szemereyné Pataki Klaudia és Nagypál Sándor alpolgármesterek, valamint a Piarista Iskola voltak.

Advent 3. vasárnapján (Gaudete vasárnap) a szeretetvendégséget Mák Kornél alpolgármester úr nyitotta meg, majd Oskolás János olvasta fel kedves versét. Iskolánk képviseletében Garda László igh. tartott adventi elmélkedést a vasárnapi evangéliumi szövegek alapján, kiemelvén, hogy karácsony ünnepe égi örömet és reményt kínál minden ember számára. Fehérvári Gábor tanár úr vezetésével egy kis iskolai kamarakórusunk adventi kórusműveket adott elő. Végül a vendégeket Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony köszöntötte.

Az első és a második alkalommal a Piarista Iskola konyhája készítette el a meleg ebédet, amit az áhítat után osztottak ki a városvezetők közreműködésével a nagyszámban megjelenteknek. 

Az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány meleg teával egészségügyi szűrővizsgálatra várta a rászorulókat, melynek keretében lehetőség volt vérnyomás, vércukor és testtömeg mérésre.

A szervezők még két alkalommal várják  a meghívottakat szeretetvendégségre: december 19-én és 31-én, szilveszterkor. (A részletes program IDE kattintva olvasható.)

Az adventi szeretetebédek szervezői az alábbi intézmények, szervezetek: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Evangélikus Egyház, Katolikus Főplébánia, Református Egyház, Piarista Iskola, Városi Szociális Közalapítvány, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, Magyar Máltai Szeretetszolgálat., Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány. Anyagi támogatók: Bajor Étterem és Vendégház, Szentkirályi Ásványvíz Kft, Bagatell Étterem, Lordok Kávéház, Aranyhomok Kávézó, Vincent Cukrászda, Három Gúnár Étterem, Fornetti Kft, Varga Bt., Aréna Show Service. 

Nagy Attila SchP ig. 

 

Submitted by nagy.attila on