2010. 11. 20.

Iskolánkban november 19-én rendeztük meg a 14. Városi Angol Nyelvű Versenyt. A résztvevők mindig a 14 éves korosztályból kerülnek ki, ezért érdekes belegondolni, hogy ezek a diákok éppen akkor születtek, amikor a mi angol versenyünk első alkalommal került megrendezésre. Ez már igazi történelem egy rendezvény és egy iskola életében is.

A kétfős csapatok a város különböző iskoláiból érkeztek. A verseny témája Az Amerikai Egyesült Államok születése volt. Mind a diákok, mind a zsűriben résztvevő tanárok érdekesnek találták a témát és a színes, játékos feladatokat. Nagyszerű élmény volt, hogy a zsűri elnöke éppen egy amerikai tanárnő volt, Frances Tamiko Finstrom, aki a Mátyás Király Általános Iskolában tanít vendégtanárként. A gyerekek szívesen hallgatták őt, beszélgettek vele, ő pedig könnyekig meghatódott, amikor a találkozó végén együtt elénekeltük vele az amerikai himnuszt.

Eredmények: Egyéniben a második és a harmadik helyen azonos pontszámmal Simon Tamás (Mátyás Király Ált. Isk.) és Bicskei Balázs (Bányai Júlia Gimnázium) végzett, a legjobb eredményt Tamasi Mirjam érte el (Piarista Általános Iskola).

Az iskolák közötti verseny 3. helyezettje a Bányai Júlia Gimnázium csapata lett (Bicskei Balázs és Orosz Máté), 2. helyezést ért el a Mátyás Király Általános Iskola csapata (Kreidli Bence és Simon Tamás), az 1. helyezett pedig a Piarista Általános Iskola csapata lett (Tamasi Mirjam és Gárgyán Attila).

Valamennyi résztvevőnek gratulálunk, és további sikeres nyelvtanulást kívánunk!

Weninger Endréné tanárnő
a verseny szervezője
Submitted by nagy.attila on