2010. 09. 26.
Szeptember utolsó hétvégéjén bekapcsolódtunk a nagykanizsai piaristák többnapos rendezvénysorozatába, melyet Pirrotti Szent Pompiliusz születésének 300. évfordulója alkalmából szerveztek.

Szombaton délelőtt kórustalálkozó volt, melyen a magyarországi piarista iskolák énekkarai léptek fel. Délután részt vettünk az ünnepi Pompilius-misén, ahol a főcelebráns Juliusz Janusz érsek, Magyarország apostoli nunciusa volt, a szentbeszédet pedig Balás Béla kaposvári megyéspüspök mondta. A Jézus Szíve templomból Pompiliusz szobrával ünnepi körmenetben vonultunk át a Piarista Iskolába. Ezt mind a protokoll vendégek, mind a diákok számára ünnepi fogadás követte, majd a nap végén táncház várta az ifjúságot.

Vasárnap több száz tanuló zarándokolt el kísérőtanáraikkal együtt a Nagykanizsa határában lévő Csónakázó-tóhoz, ahol a diákmise után a piarista iskolák csapatai a "Pompiliad" elnevezésű ügyességi versenyen vettek részt. A házigazda szervezők és nem különben a versenyző diákok nagyon lelkesek voltak, de sajnos az esős időjárás nem kedvezett a szabadtéri rendezvénynek. 

Örömteli volt együtt ünnepelni Pirrotti Szent Pompiliuszt az ország minden részéből meghívott piarista tanárokkal és diákokkal. Köszönet a szervező kanizsai piaristáknak vendégszeretetükért, valamint a kecskeméti iskolánkat képviselő énekkarosainknak szereplésükért és az ügyességi versenyben résztvevő diákjainknak hősies helytállásukért. 

A kecskeméti diákok két kísérője Fehérvári Gábor karvezető és Nagy Attila SchP volt. 

Submitted by nagy.attila on