2010. 09. 09.
„Akik igazságra tanítottak sokakat,
tündökölnek örökkön örökké, miként a csillagok."

(Dániel könyve 12,3)


A Piarista Rend tagjai - a hozzátartozók nevében is - fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva jelentik, hogy szeretett testvérük,

Herédi Vilmos

aranymisés piarista atya

2010. szeptember 9-én életének 81., szerzetességének 64., papságának 58. évében

- a szentségekkel megerősítve - Kecskeméten, a Megyei Kórházban elhunyt.

 

Kedves halottunkat 2010. szeptember 16-án, csütörtökön a Piarista templomban ravatalozzuk föl, majd a 15 órakor kezdődő szentmise után a kecskeméti Köztemető piarista sírboltjában helyezzük örök nyugalomra. (A temetőbe a mise után külön autóbusz indul az iskola elől.)

*   *   *

Szegeden született 1929. május 23-án. A Piarista Rendbe 1947. augusztus 27-én lépett. Pappá szentelték 1954. január 31-én. Miután az ELTE-n matematika-fizika  szakos tanári diplomát szerzett, 1954-1958 között Budapesten, majd utána Kecskeméten működött az 1995-ben történt nyugállományba vonulásáig. Tanított matematikát, fizikát, ábrázoló geometriát, politechnikát, sőt ha kellett latint, németet és egyéb tárgyakat is. Hosszú ideig működött a diákotthonban nevelőtanárként, idősebb korában pedig tanulószobai felügyelőként. Szívesen ment el diákjaival rövidebb gyalogtúrákra. Nyugdíjas korában is vállalt korrepetálást.

A közösségért élt, de úgy, hogy soha nem töltött be magas vezetői tisztet. Önmaga és mások iránt egyaránt igényes, érdeklődő, szolid, megszólítható ember volt. Tanítványai, öregdiákjai tisztelték és szerették, gyakorta föl-fölkeresték szobájában.

Betegségeiről, problémáiról szemérmesen hallgatott. A végzetes daganatos kórral alig egy éve szembesült. Rendtársai és más látogatói, valamint ápolói és orvosai tanúsíthatják: fájdalmait megadással, bölcs, istenhívő s a rá jellemző, humort sem nélkülöző hozzáállással viselte. Így készült föl az őt küldő és hívó Úrral való döntő találkozásra, keresztényi példát adva mindannyiunk számára.

 

R. I. P.

Submitted by nagy.attila on