2010. 09. 03.

Kedves Diákok!

 

Szeptember első hétvégéjén (IX. 4-5.), hetedik alkalommal indulunk zarándokolni Petőfiszállás-Szentkútra. Idén is azzal a céllal vágunk neki, hogy lelkileg feltöltődve kezdhessük az új iskolai tanévet. Az elmúlt évekhez hasonlóan a zarándoklat formáját tekintve idén is három lehetőség közül választhattatok.

A legmerészebbek az 50 km-es távra jelentkezhettek. Ez péntek éjszaka éjfélkor indul Kovács András SchP tanár úr vezetésével. Gyülekező az iskola aulájában lesz, 23.30-tól. A kollégisták már péntek este vegyék fel az előre elkészített étkezési csomagjaikat. A nagyobb csomagokat (hálózsák, polifoam, stb.) idén is teherautó szállítja. A csomagra mindenki írja rá a nevét, hogy majd gyorsan megtalálhassa. Kérünk mindenkit, hogy a szállítandó csomagjait a tanári szobák közelében lévő alagsori lejárathoz tegyék, onnét fogjuk felpakolni a teherautóra. Hozz magaddal meleg ruhát, zseblámpát, esős idő esetén esőköpenyt. Ha bejárós vagy, akkor megfelelő mennyiségű ételt és italt is. Kényelmes cipőben vagy túrabakancsban gyere, ami hosszú gyaloglásra is alkalmas.

A 25 km-es távra jelentkezők busszal fognak kijutni Bugacra (innét lesz a gyalogos indulás). A 8-9. évfolyamos diákok reggel ¾ 7-kor gyülekezzenek az iskola előtt. A buszuk 7 órakor fognak indulni. A 10-11-12. évfolyamos diákok ¾ 8-ra érkezzenek meg, az ő buszuk 8 órakor indul. Mindkét csapat vezetője Szabó István SchP házfőnök atya lesz. Az e távon induló kollégisták is még péntek este vegyék fel az útra készített étkezési csomagjukat. Ha esős időt jósolnak, ne felejtsétek otthon az esőköpenyt vagy az esernyőt!

A kerékpáros zarándokok délelőtt 10 órakor indulnak az iskola elől. Akik biciklivel akarnak jönni, azok Gáspár István tanár urat, a kerékpárosok vezetőjét keressék; ő külön jelentkezési lapot adott, amit a szülőknek is alá kell írni.

Petőfiszállás-Szentkútra 15 óra körül fogunk odaérni. A program ott a következőképp alakul:

  • 16.00 órakor Antal testvér, pálos szerzetes tart számunkra előadást
  • 18.00: Kisboldogasszony napi búcsúi szentmise
  • 19.00: közös vacsora
  • 21.00: gyertyás körmenet
  • 23.00: elcsendesedés, lefekvés
  • 24.00-tól virrasztás (ezen igazgatói engedéllyel lehet részt venni).

Pihenni, aludni a leánydiákoknak a pálosok zarándokházában, a fiúknak nagyméretű cserkészsátrakban, az egyik épület padlásterében, illetve a két nagy, fedett árkád alatt lehet majd. Ez utóbbi szálláshelyre azok jöjjenek, akiknek kényelmes matracuk, valamint meleg ruhájuk és hálózsákjuk van. Az éjszaka viszonylag hűvös lehet.

Vasárnap reggel 7 órakor lesz az ébresztő. Az összepakolás után 8.15-kor indulunk a galambosi vasútállomáshoz. 10.07-kor indul vissza a vonat, mellyel 10.37-re érünk Kecskemétre.

Esetleges kérdéseitekkel forduljatok majd az osztályfőnökökhöz, a zarándoklaton részt vevő tanárokhoz.

Nagy Attila SchP ig.
Submitted by nagy.attila on