2010. 07. 09.
Idén új helyszínen, Balatonberényben szerveződnek a piarista vitorlástáborok. A piarista tulajdonban lévő, jól felszerelt és kiépített bázis fog helyet adni ettől fogva a nyári diákvitorlázásnak.

Az első, kecskeméti turnusban 16 diák vett részt, akiket három szakoktató tanított a vitorlázás fortélyaira: Turóci Gábor, aki a piarista vitorlásélet fő szervezője a rendtartományban; valamint két öregdiák-segítője: Klári és Marci, akik a budapesti Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai voltak. 

A tábori élet minden nap a reggeli 7-es keléssel kezdődött, amit torna követett. Ezután reggeli, majd délelőttönként vitorlás gyakorlat kint a tavon. Ebéd után csendes pihenőt tartottunk, ami után a délutáni penzum következett. A vacsorát követően sokféle játéklehetőség várta a táborozókat: foci, röplabda, frizbi, pingpong, kártya, sakk, malom, amőba... Esténként olykor elméleti oktatásban részesültek a vitorlázók. 

A csütörtöki búcsúesten játékos vetélkedőt rendeztünk, majd másnap, a tábor zárásaképp sor került a vitorlásversenyeken elért eredmények kihirdetésére is.  Nagyon jó időt fogtunk ki egész héten. Nem volt kánikula, és ami a legfontosabb: a vitorlázáshoz igen jó szél adódott. 

A reggeliről és vacsoráról Jucika néni gondoskodott, aki a váci Piarista Gimnáziumból érkezett a táborba, hogy jól tartsa a résztvevőket.

Remélhetőleg jövőre az új arcok mellett a régiekkel is újra találkozhatunk Balatonberényben.

Submitted by nagy.attila on