2010. 05. 20.
Francia testvériskolánk, a Pontoise-i Saint Martin Ecole néhány tanárával és diákjával együtt januárban látogatást tettünk Budapesten, a Francia Intézetben, ahol René Roudaut Franciaország magyarországi nagykövete is fogadott bennünket. Ezt a látogatást viszonozták most francia vendégeink. A nagykövet úr mellett látogatóink sorában köszönthettük Maros Anna nagykövetségi első titkárt, valamint Madame Annie Auroux attasét, a budapesti Francia Intézet magyar-francia együttműködési ügyekért felelős munkatársát.

Látogatásuk fő célja az volt, hogy iskolánk tanáraival és diákjaival találkozhassanak. A díszteremben került sor fogadásukra, ahol először is a Pontoise-i testvériskolánkkal való kapcsolatról hangzott el ismertető. A francia vendégek köszöntése után diákjaink tették fel kérdéseiket a nagykövetnek magyar és francia nyelven. A beszélgetés kapcsán sok mindent megtudhattunk a francia kultúráról, valamint a nagykövet munkájáról, életformájáról.

Az iskolai fogadás után a Piarista Rendház látta vendégül ebédre látogatóinkat. Ezt követte a Városházán tett látogatás, melynek során Dr. Iványosi-Szabó András alpolgármester úr fogadta a francia vendégeket és iskolánk tanárait. Legvégül a Kodály Intézet megtekintése zárta a kecskeméti programokat, ahol Dr. Nemes László Norbert igazgató úr vezetette körbe látogatóit.

Nagy örömünkre szolgált, hogy iskolánkban fogadhattuk a magas rangú francia vendégeket. Máskor is szeretettel várjuk őket. 

Köszönjük szépen Vallent Brigitta és Farkashalmi Erzsébet tanárnőknek a látogatással kapcsolatos szervezési munkálatokat. 

Submitted by nagy.attila on