2010. 01. 14.
Az idei tanévünk második író-olvasó találkozójának vendége Véghelyi Balázs költő volt. A jeles eseményre rengeteg alsós kisdiákunk eljött, pedagóguskollégáink közül is számosan.

Bozók Ferenc SchP nyitotta meg az estet, majd Kósáné Stábel Gabriella, a találkozó fő szervezője beszélgetett a költővel, aki ezután felolvasta a "Mese a világlátott vízilóról" c. verses meséjét. A gyerekek és a költő ámulatára a találkozónak helyet adó könyvtárolvasó tele volt a mesére utaló díszlettel, melyek Szalai Sándor tanár úr keze munkáját dicsérték. 

Ezt követően a gyerekek faggatták a költőt gyermekkoráról, szokásairól. 

Az est folyamán hallhattunk még trombita- és hegedűszót, valamint zongorával kísért népdalt is, ez utóbbit maga a költő adta elő. 

Az emlékezetes találkozó végén a gyerekek átadták ajándékukat, a vízilovas mese epizódjait ábrázoló rajzgyűjteményüket a költőnek, aki ezután saját írásait, verseit tartalmazó kis füzetecskét dedikált minden jelenlévőnek. 

A programok bejeztével az egyik kisdiákunk büszkén mutatta meg a saját verseit tartalmazó füzetét a költőbácsinak, aki csodálattal hallgatta a kis piarista poéta felolvasását. :-)

Köszönjük szépen Véghelyi Balázsnak, hogy elfogadta meghívásunkat, Kósáné Stábel Gabriella tanítónőnek az est megszervezését, Bozók Ferenc tanár úrnak közreműködését, Szalai Sándor tanár úr csodálatos díszleteit, valamint minden közreműködő kollégának a segítségét. 

 

Véghelyi Balázs önmagáról írott sorai a "Kötelék" c. verseskötetéből

A művészet világa: kerek, egész világ. Az ember színrelépésével együtt született meg az igény a táncra, a zenére, a festészetre és a varázsmondókákra. Nemcsak gazdagabbá teszi az életünket: éppolyan szükséglete szellemünknek, mint a testnek a kenyér, léleknek a szerelem. Az egyetemes kultúra ismerete és megélése által lehetünk többek - önmagunknál. Sokaknak ez nem fontos. Nekem igen. Emellett - a globalizáció korában - nemzeti kultúránk ismerete és megélése tarthat meg bennünket magyaroknak. Sokaknak ez sem fontos. Nekem igen. Ezért teszem, amit tennem kell. És ahogy tenni tudom.

1983-ban születtem Budapesten.

Submitted by nagy.attila on