2009. 11. 08.
Szentmisével kezdődött a 29. Piarista Vacsora, melyet Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrált. Ezt követően megkoszorúztuk kecskeméti iskolánk alapítójának, Koháry Istvánnak a szobrát a Piaristák terén. Szintén koszorút helyeztünk el az iskola aulájában lévő Gloria Victis szobornál.

Az öregdiák találkozó házigazdája Laczkó János  volt. A vacsora előtt Bábel Balázs érsek atya tartott előadást egyházunk finanszírozási nehézségeiről, ennek politikai hátteréről. Ezt a Piarista Iskola életéről, terveiről szóló igazgatói beszámoló követte. A további előadók részéről szó esett még piarista borról és Piarista Webáruházról is. Az előadások végén korelnök-oklevéllel tüntettük ki két legidősebb öregdiákunkat. 

A rendezvényre hozzávetőlegesen 550 öregdiák jött el. Több osztály szintén ezen a napon  tartotta érettségi találkozóját. Ők, valamint az elmúlt években érettségizett öregdiákjaink képviseltették magukat legnagyobb számban. Köszönjük minden résztvevő öregdiákunknak, hogy megtisztelték az Alma Mater-t jelenlétükkel.

Köszönet továbbá a Piarista Vacsora fő szervezőinek: Laczkó Jánosnak, a Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozat elnökének, valamint Jusztin Ferencnek, iskolánk műszaki vezetőjének. 

Submitted by nagy.attila on