2020. 05. 21.

A valamennyi sportágat érintő kényszerszünet a sakkot sem kerülte el, a diákolimpia döntői is elmaradtak, így továbbjutott diákjaink nem tudták összemérni erejüket az ország legjobbjaival. A tábla melletti partik hiányában sakkozóink az online térben hódolnak a játéknak.

Ezért gondoltunk egy merészet, és megrendeztük az 1. Piár Online Sakkbajnokságot. A gimnáziumból és a felső tagozatból hét versenyző jelentkezett, akik május 21-én csaptak össze a virtuális fekete-fehér mezőkön. Egymással a kapcsolatot a Google Meet-en keresztül tartottuk, a digitális távoktatás két hónapja után ez senkinek sem okozott gondot. A játszmák a chess.com szerveren zajlottak, ez a világ leglátogatottabb sakk-szervere, több mint 30 millió taggal. 

A háromórás verseny, amelyet kiélezett küzdelem jellemzett, a fiatalok előretörését hozta, a dobogóra két felsős is felállhatott. A bajnoki címet a legfiatalabb, Zsirmik Zsombor szerezte meg, őt holtversenyben követték Hideg Gergő és Árvai Tamás fél ponttal lemaradva, az egymás elleni eredmény előbbinek kedvezett.  

Az élmezőny:

1. Zsirmik Zsombor (6c)  5 pont

2. Hideg Gergő (11b)   4,5 pont

3. Árvai Tamás (7c)     4,5 pont

4. Hideg István (10b)   3,5 pont

(7 résztvevő)

A szervezői és versenybírói feladatokat Talmácsi József tanár úr látta el. 

Submitted by talmacsi.jozsef on