2012. 05. 18.

Tőlünk, kecskeméti piaristáktól két mikrobusznyi diák és kísérőtanáraik indultak el salzburgi testvériskolánk, a Gymnasium der Herz Jesu Missionare éjszakai zarándoklatára, a "Nachtwallfahrt"-ra. Mi, magyarok a 25 km-es gyalogútra vállalkoztunk. A hosszú gyaloglás után osztrák zarándoktársainkkal együtt Maria Kirchental-ban egy ünnepi szentmisén vettünk részt, melyet Jézus mennybemenetelének emlékére celebráltak az osztrák misszionárius atyák. A mise után finom ebéddel vendégeltek meg minket az osztrák szervezők. 

A kimerítő zarándoklat után este egy kis városnézés következett Mozart városában, Salzburgban. Mind a zarándoklatra, mind a városnézésre elkísérte diákjainkat három öregdiákunk, Illyés Endre, Oláh Bence és Zöldi-Kovács Gáspár, akik idei tanulmányi évüket salzburgi testvériskolánkban töltik. (Az alábbi fényképeket is egyikük, Oláh Bence készítette.)

Köszönjük szépen testvériskolánk vendéglátó szeretetét, különösen is Peter Porenta igazgató úrnak és Pater Steiner MSC házfőnök úrnak a velünk való szíves törődését. 

Vazul Attila kísérőtanár

 

Submitted by nagy.attila on