2013. 09. 07.

 

A pálosszentkúti iskolai zarándoklatainkat 2004-től szervezzük meg. Ez volt a tízedik, jubileumi alkalom, melyben imáinkkal mi is csatlakoztunk Ferenc pápa Szíriával kapcsolatos, az egész világot megmozgató békefelhívásához. A zarándoklatról videofilm is készült, mely IDE kattintva megtekinthető. 

Majdnem 500-an (diákok, pedagógusok és öregdiákok) indultunk el a Mária-búcsújáróhelyre. Gimnáziumunk zarándoklatába, a múlt évekhez hasonlóan, ez alkalommal is bekapcsolódtak a Szent Imre és a Piarista Általános Iskola nyolcadikos diákjai, tanárai is.

Háromféle módon indult zarándokmenetünk Pálosszentkútra: 

  • 50 km-es gyaloglás (Kecskemét - Pálosszentkút távolság)
  • 25 km-es gyaloglás (Bugac - Pálosszentkút távolság)
  • 50 km-es kerékpározás.

Az 50 km-t gyaloglók éjfélkor indultak az iskolánk előtti térről. A leggyorsabbak 11.30-ra érkeztek meg a pálos kegyhelyhez. A 25 km-es távot teljesítők Bugacig buszokkal mentek, majd onnét mintegy 5 órányi gyaloglás után jutottak célba.

Zarándokprogramunknak fontos lelki része volt a délutáni, Kisboldogasszony ünnepi búcsús mise, melyben Puskás Antal pálos atya szívhez szóló prédikációját hallhattuk.

Hálásan köszönjük a pálos szerzetesek vendégszeretetét. Köszönjük szépen iskolai zarándoklatunk szervezőinek, Suba Adrienne igazgatóhelyettesnek, Kovács Róbertné gazdasági vezetőnek, Komjáti Rita gimnáziumi tagozatvezető-helyettesnek, valamint a túravezetőknek: Kovács András SchP és Gáspár István tanárkollégáinknak a munkáját. Köszönet továbbá Szabó István SchP házfőnök úrnak, hogy nagy létszámú zarándoklatunk számára az autóskíséretet biztosította, Szabóné Polgár Éva tanárnőnek a videofilm elkészítését, valamint a diákokat elkísérő osztályfőnököknek és minden pedagóguskollégának, öregdiáknak és szülőnek, akik bekapcsolódtak ebbe a szép zarándokprogramunkba.

A program a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat támogatásával valósult meg. 

Nagy Attila SchP ig.

 

 

Submitted by nagy.attila on