2011. 09. 03.
A pálosszentkúti iskolai zarándoklatainkat 2004-től szervezzük meg. Ez volt a nyolcadik alkalom.  Idén, mintegy 300-an (diákok, pedagógusok és szülők) indultunk el a Kisasszony napi búcsúba. A múlt évihez hasonlóan ez alkalommal is bekapcsolódtak a zarándoklatba a Szent Imre és a Piarista Általános Iskola nyolcadikos diákjai, tanárai is. 

Háromféle módon indult zarándokmenetünk Pálosszentkútra: 

  • 50 km-es gyaloglás (Kecskemét - Pálosszentkút távolság)
  • 25 km-es gyaloglás (Bugac - Pálosszentkút távolság)
  • 50 km-es kerékpározás.

Az 50 km-t gyaloglók idén is kiváló menetidőt teljesítettek: éjfélkor indultak az iskolánk előtti térről, majd a leggyorsabbak másnap 10.30-ra értek be a célba. A 25 km-t teljesítők 9-kor indultak Bugacról, és délután 2 körül értek a kegyhelyre.

Búcsúi programunk a következőképpen alakult:

  • 16.00: Bátor Botond, pálos tartományfőnök atya előadása
  • 18.00: búcsúi szentmise (Kisboldogasszony - a Szűzanya születésnapja), melyen a főcelebráns Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek volt
  • 21.00: gyertyás körmenet a zarándokszálláson éjszakára maradó 10-ikesek számára.  

Hálásan köszönjük a pálos atyák vendégszeretetét. Köszönet iskolai zarándoklatunk főszervezőjének, Suba Adrienne igh-nek, valamint a három túravezetőnek: Szabó István SchP házfőnök úrnak, Kovács András SchP és Gáspár István tanár uraknak. Köszönet továbbá a diákokat elkísérő osztályfőnököknek és minden pedagóguskollégának, szülőnek, akik bekapcsolódtak ebbe a szép búcsúi programunkba.

Nagy Attila SchP ig.

Submitted by nagy.attila on