2011. 08. 18.

Kedves Diákok!

Szeptember első hétvégéjén (IX. 3-4.), nyolcadik alkalommal indulunk zarándokolni Petőfiszállás-Szentkútra. Idén is azzal a céllal vágunk neki, hogy lelkileg feltöltődve kezdhessük az új iskolai tanévet. Az elmúlt évekhez hasonlóan a zarándoklat formáját tekintve idén is három lehetőség közül választhattatok.

  • A legmerészebbek az 50 km-es távra jelentkezhettek. Ez péntek éjszaka éjfélkor indul Kovács András tanár úr vezetésével. Gyülekező az iskola aulájában lesz, 23.30-tól. A kollégisták már péntek este vegyék fel az előre elkészített étkezési csomagjaikat. Hozz magaddal meleg ruhát, zseblámpát, esős idő esetén esőköpenyt. Ha bejárós vagy, akkor megfelelő mennyiségű ételt és italt is. Kényelmes cipőben vagy túrabakancsban gyere, ami hosszú gyaloglásra is alkalmas.
  • A 25 km-es távra jelentkezők busszal fognak kijutni Bugacra (innét lesz a gyalogos indulás). A diákok reggel 7.15-kor gyülekezzenek az iskola előtt, a buszok 7.30-kor fognak indulni. A csapat vezetője Szabó István atya lesz. Az e távon induló kollégisták is még péntek este vegyék fel az útra készített étkezési csomagjukat. Ha esős időt jósolnak, ne felejtsétek otthon az esőköpenyt vagy az esernyőt!
  • A kerékpáros zarándokok délelőtt 11 órakor indulnak az iskola elől. Akik biciklivel akarnak jönni, azok Gáspár István tanár urat, a kerékpárosok vezetőjét keressék; ő külön jelentkezési lapot ad, amit a szülőknek is alá kell írni. (Láthatósági mellény és bukósak kötelező!)

Változás az előző évek gyakorlatához képest, hogy csak a 10. évfolyam diákjai alszanak kint Petőfiszálláson. A többi osztály szombat este bérelt buszokkal hazautazik. Azon bejárós diákok számára, akik a kései érkezés (kb. 20.30) miatt már nem tudnak hazautazni, a kollégiumban tudunk szállást és meleg vacsorát biztosítani (500 Ft). A szállást igénylők szándékukat osztályfőnöküknél jelezzék.

Petőfiszállás-Szentkútra 15 óra körül fogunk odaérni. A program ott a következőképp alakul:

  • 16.00 órakor Bátor Botond, pálos tartományfőnök tart előadást
  • 18.00: Kisboldogasszony napi búcsúi szentmise (főcelebráns: Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek)
  • 19.00: buszokkal indulás Kecskemétre (9, 11, 12. évfolyamok)

Esetleges kérdéseitekkel forduljatok majd az osztályfőnökökhöz, a zarándoklaton részt vevő tanárokhoz.

Információk csak 10. évfolyamosoknak!

A két 10. osztály kint tölti az éjszakát Szentkúton. Szállás a zarándokházban lesz, hálózsákot hozzatok!

A nagyobb csomagjainkat (pl. hálózsák) teherautó szállítja. A csomagra mindenki írja rá a nevét, és tegye a tanári szobák közelében lévő alagsori lejárathoz, onnét fogjuk felpakolni a teherautóra. A csomagok csak estére érnek ki, mert a vacsorát szállító kisteherautó hozza őket.

Kint szombat este meleg vacsorát kapunk, de a további étkezésről mindenki maga gondoskodik. Kollégisták hideg csomagot kapnak.

Vasárnap 10.07-kor indulunk vissza a vonattal, mellyel 10.37-re érünk Kecskemétre.

*   *   *

Gimnáziumi zarándoklatunkra a Piarista Általános Iskola és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola 8. évfolyamos diákjait is szeretettel hívjuk, várjuk.

Szintén örömmel látjuk gimnáziumunk öregdiákjait. Kérjük, hogy ha csatlakozni szeretnének valamelyik zarándokcsapathoz, e-mail-ben jelezzék részvételi szándékukat a gimnazium@kecskemet.piar.hu címre. 

A tavalyi zarándoklatunkról szóló képes beszámoló IDE kattintva tekinthető meg.

 

Suba Adrienne igh. - Nagy Attila SchP ig.

 

Submitted by nagy.attila on