2019. 03. 22.

Március 22-e a víz világnapja. A víz élet és kincs, amire vigyáznunk kell.

E körül forgott ez a pénteki nap az 1. b osztályban. 

A reggelt a Menő Menzák pályázat gyógynövények, fűszerek programjával kezdtük, ahol többek között teakóstoló is várt ránk.

A délelőtt nem a szokásos tanórákkal folytatódott, hanem projektben dolgoztunk. Beszéltünk a víz fontosságáról, felhasználásáról, arról, hogy hogyan vigyázhatunk rá és miért is kell óvnunk ezt a kincset. Ezután közösen készítettük el osztályunk szófelhőjét: minden kis tanuló egy-egy szót illesztett be, ami eszébe jut a VÍZ szó hallatán. Közösen választották ki a megjelenési formáját, míg a szavak színét egyénileg döntötték el.

Az interaktív számfelhő feladatait csoportosan oldották meg, majd a közös ellenőrzéskor megnéztük, meghallgattuk azokat az internetes oldalakat, amelyeket előkészületként beillesztettem. Természetesen ezek is mind-mind a témához kapcsolódtak. A délelőttből nem maradhatott ki az olvasás, a szókincsbővítés, a szövegértés fejlesztése sem. A Smart anyaggal tovább bővítettük ismereteinket.

Délután képzeletben egy varázslatos akváriumot népesítettünk be a gyerekek által megálmodott, elképzelt, csodálatos vízi élőlényekkel. Kis tanulóink fantáziája megállíthatatlan volt. 

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a napon, bízunk abban, hogy ezután még értékesebbé válik számunkra az életet adó víz.

Az alábbi linken megtekinthető a közös szófelhőnk: https://tinyurl.hu/HYyX/

Némethné Lintner Tünde

tanító

 

Submitted by lintner.tunde on