2018. 05. 28.

2018. május 26-án, szombaton 9 órai kezdettel huszonkettedik alkalommal rendezte meg a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Drámapedagógiai Műhely a városi Versmondók Találkozóját. A versenyre mintegy 525 diák jelentkezett, akik közül hat héten keresztül, 21 válogató során választották ki a Versünnep verselőit.

105 versszerető, verset mondó diák kapott meghívást a találkozóra, amely igazi versünnepnek számít immár 22 éve. A találkozó a Paszabedo zenekar műsorával indult, amely Cseke Péter kaposvári színjátszóiból állt össze. Ezután Csizmadia Ilona, a rendezvény főszervezője szólt a gyerekekhez. A rendezvényen - mely kapcsolódott a „Regősök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez - Petőfi Sándor születésének a 195. és Kecskemét város fennállásának 650. évfordulójáról is megemlékeztünk. A Versünnepet megtisztelte jelenlétével Zalán Tibor költő, aki megköszönte a gyerekeknek, hogy bebizonyítják, a költészet igenis él. Egy jó tanáccsal is ellátta a részvevőket. – Nem elég megszólítani a hideg észt vagy a forró lelket, erre a kettőre együtt kell hatni  – mondta.

Ezután Farkashalmi Erzsébet, a Drámapedagógiai Műhely alapítója adta át a Versünnep elismeréseit, majd korcsoportonként hallgatták meg a verselő diákokat a versmesterek és az érdeklődők. Bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítéssel jutalmazták a résztvevőket, a legnagyobb ajándék azonban az volt, hogy egész délelőtt együtt ünnepelhettük a magyar költészetet.

Iskolánkat Csuka Ferenc 7. a osztályos tanuló képviselte, aki szavalatáért bronz oklevelet kapott. Gratulálunk neki!

Kovács Aranka

Submitted by kovacs.aranka on