2022. 11. 13.

Hagyományunkhoz híven, iskolánkban idén is megrendezésre került a versmondó találkozó, amelyen számos verskedvelő vett részt november 8-án. Az idei alkalommal Petőfi Sándor költészete volt a középpontban, mivel jövőre lesz a költő születésének 200. évfordulója.


A találkozón két kategóriában vettek részt versmondóink: a 9-10. évfolyamosoknak Petőfi: A négyökrös szekér, a 11-12. évfolyamosoknak: A puszta, télen című versét kellett elszavalniuk. Emellett egy szabadon választható verssel is készültek, amely lehetett Petőfi Sándorról, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról, de akár tágabban a szabadságról szóló vers is.


9-10. évfolyamon az első helyezett Ferentzi Éva 9. c osztályos tanuló, a második helyezett Ország Norbert Károly 10. c osztályos tanuló, a harmadik helyezett Tóth Anna Zsuzsanna 10. c osztályos tanuló lett. 11-12. évfolyamon kitüntetett elismerést kapott Duda Dániel, 12.a osztályos tanuló. A zsűri minden versmondót személyre szabott díjjal jutalmazott a lelkiismeretes felkészülésért, valamint a színvonalas és magával ragadó szereplésért.


Köszönjük szépen tanárainknak, Turjánszkyné Tapodi Katalinnak, Bakonyiné Száraz Ritának és Tősér Annának felkészítő munkájukat, és a zsűri tagjainak, Farkashalmi Erzsébet és Kallai Zoltánné tanárnőknek, továbbá Oláh Jázmin, 12.c osztályos tanulónak szeretetteli és figyelmes munkájukat, hogy építő jellegű észrevételeikkel támogatták diákjainkat.

Forgó Dóra, 10.c

 

Submitted by toser.anna on