2014. 11. 14.

 

A váci Piarista Gimnáziumot, csakúgy, mint a kecskemétit, 1714-ben alapították. Idén ünneplik ők is alapításuk 300. jubileumát. Patrociniumi ünnepségükre iskolánkból diák és tanári delegáció utazott el. Diákjaink a gimnáziumi DÖK tagjaiból verbuválódtak. Rajuk kívül még Szabó István SchP házfőnök és Nagy Attila SchP ig. utazott Vácra. 

A váci Piár jubileumi ünnepségét a Madách Imre Művelődési Központ épületében tartotta. Az ünnepi beszédet Dr. Rétvári Bence államtitkár és Labancz Zsolt SchP tartományfőnök mondta. Ezt a váci diákok előadásaiból álló gazdag program követte. 

Az emlékezetes, szép ünnepség után a kecskeméti DÖK-ös diáksággal váci "PAD"-os diáktársaik egész délutános közös programot szerveztek (városnézés, templomi orgonakoncert). Nagy öröm volt találkozni Vácott a korábban Kecskeméten működő Balogh Tamás és Bozók Ferenc piarista atyákkal, valamint a gimnáziumunkban érettségizett Szabó Danival, aki piarista kispapkén noviciátusi évét tölti a váci Piarista Rendházban. 

Köszönjük szépen Futó Béla SchP igazgató, Kalász Ákos igh. és a "PAD"-os diákok kedves vendéglátását. Szeretettel várjuk vissza a váci piráros diákokat a mi, kecskeméti november 27-iki jubileumi Patrocinium ünnepségünkre.

Nagy Attila SchP ig.

 

Submitted by nagy.attila on