2018. 11. 23.

2018. november 21-én iskolánkban rendeztük meg a Katona József Megyei Könyvtár által meghirdetett városi mesemondó verseny első előválogatóját. A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolából és a Móricz Zsigmond Általános Iskolából érkezett hozzánk 10 első és második osztályos kisdiák a megmérettetésre. A délután során az őszi kukoricafosztás hagyományát elevenítettük fel a mesemondás keretjátékaként. A mesemondó diákokat egy-egy népdal címével ellátott kukoricacső várta, melynek szerepe volt a találkozón. A népdalokat furulyán Nádaskainé Orosz Orsolya, citerán Kovács Krisztina tanítónők szólaltatták meg. Amelyik diák felismerte a nála lévő népdalt, folytathatta a mesélést. A produkciók között a gyerekek pihenésként játszottak, énekeltek és táncoltak a versenyt szervező tanítók vezetésével.

Köszönjük a zsűri munkáját. A zsűri elnöke Vida-Szűcs Emese tagozatvezető volt, segítői Máj Judit és Steixner Katalin tanítónők voltak.

Gratulálunk a résztvevőknek, akik Meseország becses lakóivá váltak, valamint gratulálunk azoknak a kisdiákoknak, akik egészen a Kacsalábon forgó kastélyba jutottak el.

Hálásak vagyunk a kollégák és a szülők felkészítő munkájáért, valamint, hogy jelenlétükkel támogatták a gyerekeket.

Külön köszönjük, hogy a Katona József Könyvtár is képviseltette magát a rendezvényünkön, Rendekné Nyul Marianna könyvtáros személyében.

A gyerekek ajándékának beszerzésében Demjén Györgyi, a Rezeda Ruhaáruda tulajdonosa volt segítségünkre, köszönjük, hogy ismét támogatta iskolánkat. A gyerekek nagyon örültek a Piarista Iskola ajándékának, a délután témájához kapcsolódó csuhébabának.

Művészeti munkacsoport

Horváth Beáta, Kovács Krisztina, Kurucz Anett, Nádaskainé Orosz Orsolya

Submitted by horvath.beata on