2012. 10. 18.

XVI. Városi Angol Nyelvi Verseny

 

Időpontja: 2012. november 9. péntek délután 14.00 órától 19.00 óráig

 

Helyszíne: Piarista Iskola, Kecskemét, Czollner tér 5.

 

Témája: Entertainment azaz Szórakozás. Sokféle szórakozással kapcsolatos téma szókincsében jártasnak kellene lenniük a versenyzőknek, mint például színház, mozi, koncert, kiállítás, parti, tánc, zenehallgatás, TV-nézés stb. Angliai és magyarországi szórakozási lehetőségekre, családi és baráti körben megvalósuló szokásokra gondolunk elsősorban.

 

Belépő, amely előzetes felkészülést igényel:

 

1. A versenyzők készítsenek egy projectmunkát kartonpapírra a szórakozás témakörben, amelyről majd rövid beszélgetés formájában a zsűrinek angolul be kell számolniuk. Az összeállítás a verseny után hazavihető.

 

2. Memoriter: a mellékelt vers megtanulását kérjük. Hogy lássuk, értik-e a versenyzők a verset, néhány mondattal össze kell foglalniuk angolul, hogy miről szól.

 

Az idén már 16. alkalommal rendezi meg iskolánk a szóbeli játékos megmérettetést Kecskemét Város Önkormányzatának támogatásával. Szeretettel várjuk tehát Kecskemét valamennyi iskolájából a nyolcadikos korosztály két legügyesebb, legjobb angol tudású képviselőjét, hogy részt vehessen vetélkedőnkön. Váratlan helyzetekben és izgalmas feladatokban mérhetik majd össze tudásukat.

A versenyző diákok kiválasztása minden iskolában a kollégák feladata a diákok eddigi munkája alapján. A verseny végén mindenki értékes ajándékokkal és sok élménnyel gazdagabban távozhat. A kollégákat pedig szívesen látjuk, és örömmel vesszük, ha zsűritagként is közre tudnak működni a verseny során. Jó tapasztalatszerzés, szakmai együttlét és hangulatos élmény lesz ez valamennyiünk számára.

 

Jelentkezési határidő: 2012. október 24.

 

A versenyre jelentkezni e-mailben a legegyszerűbb. Kérjük megadni a versenyzők pontos nevét, az iskola pontos nevét és címét, valamint a felkészítő tanár nevét és elérhetőségét. Kérjük azt is jelezni, hogy a kolléga (vagy az iskolájából egy másik kolléga) el tud-e jönni segíteni a zsűri munkájában. Cím: angolverseny@kecskemet.piar.hu (Tóth Beáta)

 

Kecskemét, 2012. október 10.

 

Nagy Attila Sch. P.                                                                                       Tóth Beáta

Ált. isk. igazgató                                                                                          tanár

Submitted by mikulas.domonkos on