2014. 01. 17.

 

A Börzsönyben túráztunk

A természetjáró szakkör téli túrája a Börzsönybe vezetett.

2014. január 10-én, pénteken ebéd után indultunk útnak, és Királyrétig meg sem álltunk. A Királyréti Erdei Iskolában elfoglaltuk szállásunkat, majd a lassan besötétedő erdőben tettünk egy elemlámpás sétát. Egy régi aranybánya tárnájában is körülnéztünk, láttunk egy téli álmát alvó denevért. Az úton eloltottuk elemlámpáinkat, és csendben gyönyörködtünk a csillagos égben, közben hallgattuk a patak csobogását.

Kiadós vacsora után, melyet a Fáradt vándor étteremben fogyasztottunk el, visszatértünk az erdei iskolába, ahol Margit néni, az intézmény vezetője egy készülő félben lévő interaktív kiállítást tesztelt velünk. A takarodóig még közösen játszottunk, majd lassan nyugovóra tértünk.

Másnap a reggeli után egy régi teherautóból átalakított busszal indultunk a Nagyhideg - hegyre. Onnan a Csóványos és Foltán - kereszt érintésével egy meredek gerincen Királyrét felé vettük utunkat. A völgyben ketté vált a csapat. A bevállalósok még egy meredek lejtőt megmászva a Bajdázói- tó felől velem közelítették meg a célállomásunkat. A fáradtabbak Edit nénivel a völgyben tették meg a maradék 4 és ½ km-t.

A közel 13 km-es túra után jól esett a kétfogásos ebéd. ½ 7-re érkeztünk haza a Piaristák terére, ahol már izgatottan várták gyermekeiket a szülők.

A program a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat támogatásával valósult meg.

 

Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika túravezető

 

Submitted by korompai.monika on