2010. 09. 23.

Lelkinappal vette kezdetét gimnáziumunkban a harmadik éve működő Tevékeny Szeretet Iskolája (TESZI). A 10. évfolyamos diákjaink által vállalt diák-szeretetszolgálat az egész tanévet átfogja. Tulajdonképpen iskola az iskolában, de tanterem nélkül: gyakorlati jellegű, az életre készíti fel a diákokat, akik az idősek, betegek, fogyatékkal élők és más rászoruló emberek körében végzett rendszeres karitatív munkára vállalkoznak. Szolgálatukban nagyon fontos lesz a szolidaritás és az együttműködés. 

A programban résztvevők jelképesen is elkötelezték magukat, amikor az első, kiscsoportos foglalkozáson egy hosszú fonálból mindannyian kaptak egy-egy kisebb darabot. A feladatokra való ráhangolódást segítette, hogy meglátogattak bennünket a miskolci Jezsuita Gimnáziumból az ottani szeretetszolgálatban már régebb óta részt vevő diákok és felnőtt mentoraik, s beszámoltak tapasztalataikról. 

A nap során megalakultak az idei év TESZI csoportjai. A diákok megismerkedtek mentoraikkal és a fogadó intézmények kapcsolattartó munkatársaival, valamint egyeztették az éves feladatokat. A lelkinapot szentmisével fejeztük be.

A 10.a és 10.b osztály tanulóit szeretetszolgálatukban ebben a tanévben a következő pedagógusok segítik munkájukkal: Ábel István, Bodza Pál, Csány Endre, Gáspár István, Keszthelyi Zsolt, Nagy Attila SchP, Talmácsi József, Vargáné Csűri Bernadett, Vazul Attila, valamint a két osztályfőnök: Hegedűs Judit és Galaczi Tibor SchP.

A kecskeméti TESZI fő koordinátora Csány Endre tanár úr.

 

Submitted by nagy.attila on