2011. 01. 14.
Minden piarista iskolában működik valamilyen formában diák-szeretetszolgálat, melyet az intézmények többségében TESZI-nek neveznek (Tevékeny Szeretet Iskolája). Tevékenységük széleskörű, de mindegyikre jellemző, hogy a diákok meghatározott időre elkötelezik magukat valamilyen szeretetszolgálatra, melynek keretében rászorulókon segítenek.

A Tartományfőnökség meghívására Budapesten tanácskoztak a piarista iskolák TESZI szervezői, koordinátorai, megosztván egymással tapasztalataikat, ötleteiket. Kecskeméti iskolánkat Csány Endre és Nagy Attila SchP képviselte.

A piarista karizmához lényegileg tartozik hozzá a szegények problémáira való nyitottság, a velük való szolidaritás szelleme és a kézzelfogható segítségadás gyakorlata. Ezek tanítására nem elegendőek csak az iskolapadhoz köthető tanulmányok. Fontos, hogy a magasztos eszményeket tettekre is váltsuk. Kiváló kereteket ad mindehhez a TESZI, mely a 10. évfolyamos diákjainkat érinti elsősorban, de iskolánk más osztályai is gyakorta bekapcsolódnak valamilyen szeretetszolgálatba. 
Submitted by nagy.attila on