2014. 05. 06.

 

Tematikus Budapest kiránduláson az 5.a osztály  

Egyórás várnéző túránkat a Mátyás Templom tövében kezdtük a Szentháromság téren, majd felfedeztük Buda címerét a városvédő Pallasz Athéné pajzsán. A heves esőzés ellenére a Halászbástyáról láthattunk valamicskét a pesti épületekből, megnéztük Szent István szobrát, majd megtudtuk miért hoz szerencsét az egyetemistáknak a 'leghuszárabb huszár' lovasszobra. A várnegyed alatt barlangrendszer van, melyből kis ízelítőt kaptunk a labirintus bejáratánál, és láttuk a II. világháborúban használt sziklakórházat is. Megnéztük a Sándor Palotát, és a Sikló felső állomását, végül az egykori királyi palotához értünk. A királyi vadászatot ábrázoló Mátyás-kúttól a Nemzeti Galéria felé vitt utunk és az Országos Széchenyi Könyvtárnál fejeződött be.

Dél felé átmentünk a Tropicariumba, mely sokunknak különleges élményt nyújtott.  Az állatkert lakói között találhatók egzotikus hüllők, kétéltűek, hatalmas ízeltlábúak, pici majmocskák és szabadon repkedő madarak, valamint sokezer tengeri halfaj, és természetesen többféle cápa is. Egész idő alatt buja esőerdei környezetben érezhettük magunkat. Legérdekesebb a 'látványfolyosó' volt, mely fölött szinte karnyújtásnyira úsztak el a ráják, tigris-, homoki- és pörölycápák.

Harmadik állomásunk a Csodák Palotája volt. Ez egy játszóház, ahol több mint száz játékkal lehet megismerni a fizikai jelenségeket. Legjobb, hogy mindenki a saját tempójában és érdeklődésének megfelelően bármilyen sorrendben próbálhatta ki a játékokat. Biztos, hogy sokáig emlékezni fogunk a 'Fizika Show'-ra, mely az elektromosságról nyújtott maradandó 'rázós' élményeket.

A program a  TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat támogatásával valósult meg.

Galikné Bertus Annamária osztályfőnök

 

Submitted by bertus.annamaria on