2022. 05. 13.

Április 22-én, a diákönkormányzatok tavaszi tartományi találkozóján a résztvevők az őszi alkalmon kidolgozott cselekvési terveinket felelevenítve kezdtük a napot. A féléves munkánkra rátekintve, megosztottuk egymással tapasztalatainkat és tanulságainkat, majd a délután során vegyes és helyi csapatokban ismerkedtünk a diákönkormányzat intézményi szintű hatáskörével és felelősségével.

Az alkalomra közel 40 diák és pedagógus érkezett Nagykanizsáról, Mosonmagyaróvárról, Budapestről, Vácról, Kecskemétről és Szegedről.

A napot a diákönkormányzatokért felelős tartományi csapat köszöntése nyitotta meg, amelyet közösségi játék követett.A DÖK csapatok először meghallgatták a nagykanizsai és a váci társaink projekt beszámolóját, amelyben a két elnök megosztotta a projektek valósítási folyamatát, sikereiket és tanulságaikat.

A délután során a résztvevők Cellux csoportból érkező fejlesztők , a design thinking (tervezői gondolkodás) módszertanának segítségével ismerkedtek a diákönkormányzat intézményi hivatásával és közösen dolgoztak azon, hogy a saját iskolájukban mit is jelent, hogy a diákönkormányzat a diákok képviseletéért dolgozik és a közösségi elfogadottságát növelve van jelen az iskolában. Majd az Event Design Canvas (felhasználóbarát projekttervezés) módszer elsajátítása után azon dolgoztunk, hogy a DÖK csapatmunka hatékonyabban és eredményesebben valósuljon meg minden intézményben.

 

Motivációs kis videó: https://www.youtube.com/watch?v=WIPV1iwzrzg

Farkas Borbála
A DÖK képviselője

Submitted by petocz.tamas on