2017. 04. 21.

Bár az időjárás nem tavaszra jellemző volt, s emiatt az előre tervezett eseményeken is változtatni kellett, nagyon színes programokkal igyekeztünk kisdiákjaink 2. egészségnapját emlékezetessé tenni.

A nap első felében a 3-4. évfolyam plakátokat, rajzokat készített az egészséggel kapcsolatosan.

A középpontban a Föld napja eseménysorozat Agórában megrendezésre kerülő foglalkozásai álltak. A délelőtt folyamán minden osztályunk képviseltette magát ezen a rendezvényen. Az osztályok sokféle tevékenység által ismerhették meg még jobban környezetüket. A fő gondolata a napnak az ökológiai lábnyomunk kisebbé tétele állt. Ötleteket kaptunk, hogyan lehet nagyon egyszerűen, újrahasznosítható tárgyakból játékokat készíteni.  Kézműves foglalkozásokon sálat, repülőt, lábnyom nyakláncot készíthettek diákjaink. Sok érdekességet hallottak a gyógynövényekről, a környezettudatosságról, a hulladékgyűjtésről, védett növényekről, állatokról. Természetes anyagokból készített játékokat próbálhattak ki, melyek szóltak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ételkóstolgató is volt, természetesen egészséges alapanyagokból. Nagy örömükre még nyuszikat is simogathattak a gyerekek. Az Ifjúsági Otthonban fotókiállítást  tekinthettük meg.

Az ebéd után az egyes évfolyamok játékos sportvetélkedőre érkeztek a tornaterembe, melynek nem a versengés volt a célja, hanem a mozgás, a játék öröme.

Egyik osztályunk egy helyi pékségbe is eljutott.

A délután lezárásaként a gyerekek által behozott gyümölcsökből, zöldségekből készültek el a saláták, turmixok, ivólevek. Volt még dió- és mogyorótörés is!  Nagyon szeretnénk megköszönni a családok támogatását az alapanyagok beszerzésében!

 Reméljük, hogy ez a nap is még jobban megerősítette  gyermekeinket, hogy mennyire fontos egészségünk testi, lelki megóvása, környezetünk védelme.

Szeretném megköszönni kollégáim támogatását, munkáját, lelkesedését ezen a napon!

Némethné Lintner Tünde

Submitted by lintner.tunde on