2020. 01. 31.

Ebben az évben újra tartottunk társasjáték délutánt a könyvtárban. Az elmúlt tanévben a Piatnik társasjáték kiadó jóvoltából többször szerveztünk olyan délutánt, amikor különböző társasjátékokkal ismerkedhettek meg a tanulóink. Megszerették ezt a közösségi együttlétet, s ebben a tanévben már külön szervezés nélkül is sokan felkeresték a könyvtárat, hogy együtt játsszanak. Néma Attila könyvtárosunk igyekezett bővíteni a társasjátékok, kártyák sorát, így kedvükre válogathatnak a gyerekek kettő vagy éppen több játékost igénylő játékok közül.

Január 24-én, pénteken ismét azok a gyerekek gyűltek össze a könyvtárban, akik szívesen társasoznak. Ezen a délutánon újabb játékokkal is megismerkedhettek, persze a kedvencek is helyet kaptak az asztalokon. A szervezésben Petőcz Tamás tanár úr segített egy szép felhívó plakát tervezésével, kivitelezésével. Meg is lett az eredménye, hiszen több mint harmincan keresték fel a könyvtárat a vidám játék kedvéért.

A szervezőkön kívül más kollégák is csatlakoztak a gyerekekhez: Papp Brigitta, Halasi Bernadett és Beszedicsné Simon Anett szívesen segítették a kisebb csoportok játékát, vagy éppen olyan új játékokkal barátkoztak, melyeket eddig ők sem ismertek.

Most is kiderült, hogy milyen jó együtt játszani, gondolkodni, s közben új ismereteket szerezni.

Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika

Submitted by petocz.tamas on