Az 5. évfolyam diákjai a technika óra keretein belül egészséges gyümölcs- és zöldségturmix készítésével kapcsolódtak a természettudományos órán tanultakhoz.
Nagy izgalommal készítették el a tankonyhánkban az egyedi és ízletes italokat. Felhasználtak banánt, répát, almát, erdei gyümölcsöt, mangót és ananászt. Tanultak az élelmiszerek biztonságos felhasználásáról, a tankonyha eszközeinek megfelelő alkalmazásáról.
A 6. évfolyam diákjai a technika órán a Hungarikumokkal és magyar felfedezőkkel ismerkedtek meg. A Hungarikum Bizottság döntésével a lángos is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe. A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával, így a gyerekek nagy örömmel láttak neki a lángos elkészítésének.
Közösen elkészítették a lángos tésztáját, majd amíg a hűtőben pihent a tészta, addig kvíz kérdésekre válaszoltak. Kisütötték a lángost egymásra nagy odafigyeléssel, amely kiválóan sikerült. Mindenki saját ízlésének megfelelően ízesítette sajttal, tejföllel és fokhagymával.
Az ételek elkészítése során figyelembe vettük az osztályokban előforduló allergia- és ételérzékenységeket.
Minden alkalommal nagy lelkesedéssel várják a gyerekek a tankonyhai foglalkozásokat, ami nagyszerű lehetőség az élményszerű tudásszerzésre.