2023. 11. 20.

Az 5. évfolyam diákjai a technika óra keretein belül egészséges gyümölcs- és zöldségturmix készítésével kapcsolódtak a természettudományos órán tanultakhoz. 

Nagy izgalommal készítették el a tankonyhánkban az egyedi és ízletes italokat. Felhasználtak banánt, répát, almát, erdei gyümölcsöt, mangót és ananászt. Tanultak az élelmiszerek biztonságos felhasználásáról, a tankonyha eszközeinek megfelelő alkalmazásáról. 

A 6. évfolyam diákjai a technika órán a Hungarikumokkal és magyar felfedezőkkel ismerkedtek meg. A Hungarikum Bizottság döntésével a lángos is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe.  A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával, így a gyerekek nagy örömmel láttak neki a lángos elkészítésének. 

Közösen elkészítették a lángos tésztáját, majd amíg a hűtőben pihent a tészta, addig kvíz kérdésekre válaszoltak. Kisütötték a lángost egymásra nagy odafigyeléssel, amely kiválóan sikerült. Mindenki saját ízlésének megfelelően ízesítette sajttal, tejföllel és fokhagymával. 

Az ételek elkészítése során figyelembe vettük az osztályokban előforduló allergia- és ételérzékenységeket.

Minden alkalommal nagy lelkesedéssel várják a gyerekek a tankonyhai foglalkozásokat, ami nagyszerű lehetőség az élményszerű tudásszerzésre.

Submitted by tompane.aniko on