2016. 08. 12.

 

Tisztelt Szülők, Kedves Felsős Diákok!

 

Szeretettel köszöntjük Önöket, köszöntünk Benneteket az új, 2016/17-es tanév küszöbén!

Az alábbiakban összefoglaltuk a tanévkezdéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

J a v í t ó v i z s g a

Időpontja: augusztus 24., szerda 9.00, helye: Czollner tér, D épület

Az érintett diákokat kérjük, hogy tollat (matematikához körzőt, vonalzót) hozzanak magukkal. Gyülekező a titkárság előtt.

A tankönyvek átvétele

Időpontja:  augusztus 29., hétfő 9-17 óráig, helye: Czollner tér, D épület.

Akárcsak tavaly, ezúttal is évfolyamok szerint, a D épület földszinti termeiben lehet átvenni a tankönyveket. Az aulában információs tábla segíti a tájékozódást. Aki ezen a napon valamilyen okból nem tudja átvenni a könyveket, kérjük, hogy Kovács Aranka könyvtárossal egyeztessen külön időpontot.

„Veni Sancte" tanévkezdő szentmise

Időpontja: szeptember 1., csütörtök, 8.10, helye: Czollner tér, Szent Erzsébet-templom.

Kérjük, hogy a diákok ünneplő ruhában jöjjenek, és az udvaron (rossz idő esetén az osztálytermekben) gyülekezzenek 7.55-ig.

Első tanítási nap

Szeptember 1-jén a szentmise után osztályfőnöki órákkal folytatódik a nap. Kérjük, hogy a diákok íróeszközt, jegyzetfüzetet, órarendet hozzanak magukkal.

12.30-13.30 óra között ebédelhetnek azok, akik a tanév végén leadták az erre a tanévre vonatkozó ebédrendelést. (Rendelést módosítani a titkárságon lehet.) Aki ebédelni szeretne, az ebédkártyáját már erre a napra is hozza magával!

Délutáni felügyeletet ezen a napon csak azon diákok számára szervezünk, akiknek szülei ezt személyesen vagy írásban igénylik. Azoknak a tanulóknak, akik számára nem kérnek ügyeletet, az utolsó óra, illetve ebéd után hazamehetnek. 14 óra után felügyelet nélkül diák nem tartózkodhat az iskola területén.

Az első hét fontos feladatai

Szeptember 2-án, pénteken megkezdődik az órarend szerinti tanítás. Szeptember 3-án, szombaton a 8. osztályosok testületileg csatlakoznak a Piarista Gimnázium Petőfiszállás-Szentkútra szervezett éves zarándoklatához, melynek programja a tavalyihoz hasonló lesz. Szeptember 9-ig a tanulók tájékoztatást kapnak az új tanévben induló szakkörökről. Az iskola által kiadott szakköri jelentkezési lapot szeptember 15-ig kérjük kitölteni és eljuttatni az osztályfőnököknek. Ugyancsak eddig a dátumig várjuk a tanulószobai foglalkozások látogatása alóli felmentési kérelmeket. A tanévvel kapcsolatos további tudnivalókról az év eleji szülői értekezleten adunk tájékoztatást.

A nyári szünet hátralévő napjaira jó pihenést, erőgyűjtést kívánunk minden kedves Diákunknak!

Kecskemét, 2016. augusztus 12.

 

A felső tagozat tanárai

 

Submitted by nagy.attila on