2022. 08. 05.

Dublinban vettem részt egy kéthetes tanári továbbképzésen. A képzés nagyon különleges volt, mert a képzés tematikája két, első hallásra talán erősen ellentétes szemléletre épített: az első héten „unplugged” módszereket ismertünk meg, a második héten változatos IKT alapú módszerekkel gazdagodtunk. Zseniális volt ahogy a szinte minden eszközt nélkülöző módszertanok felől haladtunk az egyre modernebb, teljes mértékben távoktatásra épülő módszerek felé.

Mindvégig a kreativitás és az innováció fejlesztését és használatát tartottuk szem előtt. Számomra nagyon megnyerő volt, hogy elsősorban szemléletmódot és elveket ismertünk meg és nem csak egy feladatbankkal gazdagodtunk. Számos hasznos cikket és szakirodalmat megismertünk, később ezeket az elméleti anyagokat át is ültettük a gyakorlatba.

Nemzetközi csapatban dolgoztam: spanyol, olasz, cseh, osztrák, német, lengyel, bolgár és magyar kollégák is érkeztek. Értékes és értékes volt ennyi különböző háttérrel rendelkező tanár tapasztalatait meghallgatni és együtt dolgozni közös szenvedélyünkön, a nyelv tanításán.

Mobilitásom az Erasmus pályázat keretén belül valósult meg.

Horváth Orsolya

 

Submitted by horvath.orsolya on