2013. 01. 17.

 

Eseménydús héten vannak túl az iskola tornacsapatai

Ritkán fordul elő, hogy egy hét leforgása alatt az iskola jelenlegi összes tornacsapata (I-II., illetve III-IV. korcsoportos lányok, valamint V-VI. korcsoportos fiúk) megmérettesse magát a maga kategóriájában. Ráadásul az általános iskolás csapatok a január 10-16. közötti időszakban két ízben is bizonyíthatták tudásukat, míg a gimnázium fiú csapata Szentendrén, a Körmendi Pál emlékversenyen szerepelt.

Az első versenyre tehát január 10-én került sor a Lánchíd Utcai Általános Iskolában, ahol a városi diákolimpiát rendezték. A versenyt az alsós csapatok kezdték, majd következtek a felsős csapatok. Az eredményeket tekintve I-II. korcsoportban a lányok ötödik, míg III-IV. korcsoportban negyedik helyen zártak. 

Következett január 12-én a gimnazista fiúk szentendrei versenye. A csapat a korai indulás ellenére reményteljesen vágott neki az útnak, hiszen - a fiúk számára a legnehezebbnek számító lólengés és nyújtó kivételével - csak négy szeren kellett gyakorlataikat bemutatni. A verseny során a csapat derekasan küzdve végül a 3. helyet szerezte meg a jelenlévő hat csapatból, továbbá az egyéni versenyen Kollár Tibor korláton arany, Pintér Dávid ugráson bronzérmet szerzett.

Január 16-án ismét az általános iskolások kerültek a középpontba, mivel ezen a napon rendezték meg az alapfokú torna diákolimpiát a Szent Imre Általános Iskolában. Érdekesség, hogy ezen a versenyen az alsósok két csapattal is képviselték a Piarista Iskolát, ahol a negyedikesekből álló „A" csapat harmadik, míg az utánpótlásnak számító „B" csapat ötödik helyezést ért el. A verseny második felében ismét a felsősök következtek. A csapatverseny lényegében tét nélkül zajlott, mivel összesen két csapat nevezett, így automatikusan kvalifikálták magukat a jövő héten esedékes megyei döntőre. Az egyéni verseny viszont annál nagyobb izgalmakat tartogatott, amelyen Putnoki Alexandra harmadik helyezést ért el.

Hack Tamás szertorna edző

 

Submitted by nagy.attila on