2017. 06. 10.

A Katolikus Pedagógiai Intézet által, a Szent László-év alkalmából meghirdetett „Dicsérjük magyarok Szent László kerált” programpályázaton a negyedik évfolyam fejlesztős csoportja III. helyezést ért el, „Szent László füve” projektjével. A kiváló eredményhez pénzjutalom is járt, amit a gyermekeknek megszervezett kirándulásra, szabadidős programra lehetett fordítani.

 Az egész napos kirándulásra június 8-án, csütörtökön került sor. A gyerekekkel és Nagy Attila igazgató úrral már korán reggel útra keltünk, hogy mihamarabb úti célunkhoz, Szarvasra érjünk. A túránk első állomása a „Pepi-kert” vagyis az Arborétum volt, ahol már várt ránk a hajóállomáson a Katalin II. hajó és annak kapitánya. A közel egy órányi hajózás nagyon sok érdekességet, izgalmat nyújtott a gyerekeknek, például kipróbálhatták, hogy milyen egy igazi hajót kormányozni. Sok-sok információt és élményt gyűjtöttünk a „Mini Magyarország” interaktív makettparkban is. A gyerekek egyik kedvence lett a gombnyomásra indítható vonat látványa, valamint az egyes helyszínen megszólaló zene vagy harangjáték. A Kákafoki-holtág partján igyekeztünk minél több növénykülönlegességet felfedezni, néhányat beazonosítani vagy a nevét megjegyezni vagy körbefogni a több száz éves faóriásokat. Azután a pávák nyomára bukkantunk és követtük a szabadon sétáló, tollászkodó madarakat a pávaházig. Ízletes ebédünket a Halászcsárda Vendéglő teraszán, a folyóparton fogyasztottuk el, mindenki nagy örömére. Délután átsétáltunk az Erzsébet-ligeten és felkerestük a Ruzicskay alkotóházat. A szarvasi születésű festőművész alkotásaiból összeállított állandó kiállítást tekintettük meg, ahol olyan különleges tárlatvezetőnk volt, aki még személyes ismerte a festőt. Végül a gyerekek kipróbálták magukat, erejüket, ügyességüket a ligetben felállított tornapályán.

Ennyi programmal a hátunk mögött búcsút intettünk Szarvasnak és hazafelé indultunk, alaposan elfáradva, de rengeteg élménnyel gazdagodva érkeztünk vissza Kecskemétre.

Vida-Szűcs Emese gyógypedagógus

Submitted by nagy.attila on