2018. 05. 15.

Napokon át mézillat lengte be óvodánkat: a "Menő Menzák" pályázat keretében egészséghetet tartottunk. A bajai Szent Ambrus Mézlovagrend egyik oszlopos tagja Takács Attila méhész és felesége Máté Klára óvónő kápráztatták el a gyerekeket interaktív méhészeti bemutatójukkal.

Egy rövid animációs filmből és az előadásból sok érdekességet tudtunk meg a méhek életéről,  a kaptárban betöltött feladatukról és arról, hogyan készül a méz? Hogy mennyire fontos a méhek szerepe a természetben, hiszen a beporzás által lesz termés és terem gyümölcs a fákon! A "folyékony arany" a legédesebb orvosság: nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal, ásványi agyagokkal, enzimekkel, energiát ad, erősíti az immunrendszert. Jótékony hatásai által a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás része.

Megismerkedtünk a méhészek munkájával, kipróbálhattuk az általuk használt eszközöket: a fedelezőt, a pörgetőt, a füstölőt és belebújhattunk a védőruhákba. A keretekből a gyerekek pörgették  ki a mézet, majd élvezettel meg is kóstolták. 

Submitted by lehoczki.adrienne on