2018. 09. 01.

Volt egyszer egy barátságos kislegény, aki nagyon szeretett beszélgetni. Történt egyszer, hogy szóba elegyedett Böjte Csaba ferences szerzetessel. A társalgás eredményeképpen Móczó Ferenc – mert ő az a piarista kisdiák, akiről szó van – az osztályával együtt meghívást kapott a Szent Ferenc Alapítvány egyik gyermekotthonába. Így történt, hogy május végén az akkor még 3. b osztály három különleges napot tölthetett Szászvárosban.

A meghívást viszonozva, augusztus 29. és 31. között pedig mi láttuk vendégül az erdélyi gyermekeket. Együtt táboroztunk velük Csemőn, a Tamás Tanyán. Programjaink között szerepelt egy egész napos kirándulás Ópusztaszerre, Felsőlajoson a Magán Zoo állatainak meglátogatása, vízibomba csata, strandolás és sok-sok más játék. Meglátogatott minket tagozatvezetőnk, és Attila atya is, akik léggömböket hoztak ajándékba.

Szeptember 13-án ismét találkozunk kis barátainkkal az év legnagyobb jótékonysági eseményén, a Papp László Sportarénában. Ekkor ünnepeljük a Böjte Csaba által létrehozott  Szent Ferenc Alapítvány elindulásának 25 éves jubileumát.

Hálásan köszönjük azoknak a szülőknek a segítségét, támogatását, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre!

                                                           Steixner Katalin és Gálné Kalapos Ildikó

              tanítók

 

Submitted by steixner.katalin on