2009. 02. 02.

A szalagavató szentmisével kezdődött, melynek keretében Nagy Attila SchP of. megáldotta a szalagokat.

Az ünnepség a Piarista Iskola dísztermében folytatódott a szalagtűzéssel és a diákok előadásaival. A szalagokat a két osztályfőnök, Szabó István SchP és Nagy Attila SchP tűzte fel a végzős diákjainkra.

A műsorszámokat Galbovy Szabolcs konferálta fel. A bécsi keringő pazar koreográfiáját Bacslia Krisztina tanárnő tanította be. A "Megfigyelések 2005-2009" c. osztályfilm visszapörgette az elmúlt évek legemlékezetesebb iskolai pillanatait. Ennek készítői Hümpfner Erik, Székely Norbert, Radics Róbert és Szalay Zoltán voltak. Ezt követően Székely Norbert (12.b) rendezésében a jelenlévő vendégeink egy szatirikus diákszíndarabot tekinthettek meg mai magyar társadalmunk visszásságairól. Fergeteges hangulatot teremtett a néptáncosok előadása. Kulcsár István öregdiákunk irányításával szatmári legényes táncot roptak ifjaink. A két utolsó műsorszám közötti szünetben Pestalits Benjamin gólyalábas mutatványa szórakoztatta a közönséget, amit a könnyűzenei koncert követett.

Az előadásokat pezsgős koccintás zárta, majd svédasztalos vacsora vetett véget a szalagavatói bál hivatalos részének.

Korántsem ért azonban véget még az este diákjaink számára. A Morrison Cafe-ban bulizós hangulatban folytatódott az ünneplés.

 

Submitted by nagy.attila on