2014. 09. 01.

Kedves Diákok, Szülők,

idén a következő szakkörökre jelentkezhetnek felsős diákjaink:

  • angol tehetséggondozó
  • dráma (TÁMOP314)
  • énekkar
  • francia
  • helytörténet (TÁMOP314)
  • informatika: robotika (TÁMOP314)
  • kézműves (TÁMOP314)
  • matematika
  • ministráns
  • német tehetséggondozó
  • természettudományos

Amely szakköröknél ezt jelöltük, azok a TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0223 pályázat keretében valósulnak meg.

Az egyes szakkörök leírása:

 

Angol tehetséggondozó 7-8. évfolyam - szerda 7. óra

 

Dráma szakkör az 5-7. évfolyamok számára - Agócs Andrea, Kemény Gabriella - szerda 14:00-15:15 és 15:30-16:45 (két csoport)

 

A dráma szakkörön saját magunk találunk ki történeteket és el is játsszuk azokat, jelmezeket, kiegészítőket felöltve. Földönkívüliekről, akcióhősökről, állatokról, varázslókról, kedvenc filmetekről is szólhat a történet, de saját életetekről, barátságról, szerelemről, iskolai helyzetekről, vitákról, konfliktusokról is.A szakkört 5-7. évfolyamos diákoknak ajánljuk.

 

Szeptember, október folyamán szülőkonzultációra hívjuk majd a szülőket.

Két csoportot indítunk. Egyik csoport szerdán 14.00-től 15.15-ig, a másik pedig szerdán 15.30-16.45-ig tart.

 

Kérdés esetén lehet hívni:

Agócs Andrea 30/337-80-85

 

 

Énekkar - Borbás Márta tanárnő - kedden és csütörtökön 7. órában.

Énekelni jó!

A felső tagozatos énekkar az idei tanévben is szeretettel várja az énekelni szerető lányokat és fiúkat!

Hogy miért jó?

Mert a zene sok pozitív hatással bír az emberi szervezetre. Nagyban hozzájárul a személyiségfejlődéshez, az eredményesebb tanuláshoz, vagy éppen közösségformáló hatása révén teszi szebbé életünket. Lelkünk és agyunk mellett edzi például a légzést, az artikulációs készséget, segít megtanulni a helyes testtartást.

Mit fogunk énekelni?

A heti két kóruspróbán az egyházi énekek mellett könnyedebb műfajú énekeket is repertoárra tűzünk, spirituálékat vagy akár egy-egy musical részletet is.

Még jutalmat is kapunk érte?

A lelkes és kitartó kórustagokra többféle meglepetés is vár a tanév során, így például egy közös hétvégi kiránduláson is részt vehetnek a legszorgalmasabb énekesek!

 

 

 

Francia szakkör - Farkashalmi Erzsébet tanárnő - 7. évfolyam: csütörtök 6. óra és péntek 7. óra; 8. évfolyam: hétfőn és csütörtökön 7. óra

Azoknak a diákoknak ajánlom a francia szakkört, akik az angol vagy a német nyelv mellett szívesen tanulmányoznák a kultúra bölcsőjének, Franciaországnak, a nemzeti nyelvét.

A hetedik és a nyolcadik évfolyamokon heti két órában foglalkozhatnak a tanulók  játékos, dramatikus módszerekkel a francia nyelvvel.

 

Helytörténeti szakkör - Kozicz János tanár úr vezetésével - szerdán 7-8. óra

 

Aki szeretne többet megtudni szülőföldünk:

Kecskemét és szűkebb lakóhelyünk: a Duna-Tisza közi Homokhátság kialakulásáról, az itt élő emberek ókori. középkori és újkori történetéről, azt szeretettel várjuk ahelytörténeti szakkörünkben.

 

 

Informatika szakkör - robotika - Pásztor Attila - pénteken 8. óra

 

Kézműves szakkör - Szemerey Zsoltné, Szeleczkiné Marozsi Edina és Hürkezcz Gyöngyi tanárnők vezetésével - 5-6. évfolyam számára - kedden 8-9. óra

Ha szeretsz ügyeskedni, ha fontos, hogy egyedi meglepetést tudj készíteni ajándékba, és szeretnél érdekes alapanyagokkal és kézműves technikákkal megismerkedni, akkor itt a helyed a Kézműves szakkörben!
Bőrözéssel, batikolással, selyemfestéssel, és még sokféle izgalmas technikával várunk!

 

 

Matematika szakkör 5-8. évfolyam - Mikulásné Ferencz Zsuzsanna tanárnő - hétfőn 7. óra

Iskolánk az idei tanévben is indít tehetséggondozó matematika szakköröket.

A szakkörön többnyire a meghirdetett versenyekre készülünk fel, de egyéb, az aktuális tananyagon túlmutató feladatokkal is fogunk foglalkozni.

A szakkörön alapkövetelmény a rendszeres megjelenés és aktív részvétel, a kapott feladatok elvégzése. Minden matematika szakkörösnek indulnia kell a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen és legalább még egy versenyen (Bács-Kiskun Megyei Matematikaverseny, Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny, Bátaszéki Matematikaverseny stb.)

A szakkörökre jelentkezni az első két héten lehet, a szakkörök szeptember harmadik hetében indulnak, a részvétel ingyenes. A szakkörök helyszíne a fizikaterem.

Tervezünk a tanév során egy pályázat keretein belül megvalósuló kirándulást is.

A tavalyi tanévben diákjaink nagyon szépen szerepeltek a meghirdetett versenyeken, megyei és országos szinten is. Reméljük, a szép eredményeket idén is hozni fogjuk.

 

Ministráns szakkör az 5-6. évfolyam számára - Nagy Attila SchP és Bogár-Szabó Ádám tanár urak - kedd 8. óra

 

Szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat, akik eddig is ministráltak már, és azokat is akik most szeretnének bekapcsolódni, nyitottak a templomi szolgálat felé.

 

Német tehetséggondozó szakkör a 7-8. évfolyam számára - Bezsenyi Boglárka tanárnő - szerda 7- óra

 

Kedves németül tanulók!

Szeretnél jól és sokat beszélni németül?  Továbbtanulsz, és úgy gondolod, hogy a középiskolában a felvételinél jelentene egy kis pluszt, ha lenne egy alapfokú nyelvvizsgád? Gyere és csatlakozz a haladó német szakkörhöz! Hogy mire számíthatsz? Kibővítjük az órai ismereteket, sok lehetőséged lesz beszélni kis csoportban, és igény szerint felkészülünk a nyelvvizsgára. Ráadásul egy hétvégi kirándulás is vár Rád! Hogy hova? A szakkörön megtudod.

Szeretettel várlak: Bezsenyi Boglárka

 

 

Természettudományos szakkör a 7-8. évfolyam számára - Mogyorósné Bálind Anikó tanárnő - kedd 8. óra

 

Kutassuk együtt a természet titkait!

  •   Kísérletek a kémia világában.
  •   A kémia szerepe hétköznapi életünkben.
  •   Megfigyelések a természetben.
  •   Az egészséges életmóddal való ismerkedés.
  •   Gyakorlatok terepen egy kirándulással összekötve.
Submitted by mikulas.domonkos on