2023. 06. 13.

A diákok testi- lelki egészségének megőrzése, védelme kiemelt pedagógiai feladat, ezt szolgálja a minden évben megrendezett egészségnap és sportnap is. Ebben a tanévben a két területet összekapcsolva szerveztük meg a programokat. A gyerekek különleges mozgásformákat, játékokat, kreatív tevékenységeket próbálhattak ki a foglalkozásokon, amivel a szabadidő hasznos eltöltésére is felhívtuk a figyelmüket. 

Buborékfoci, lézerlövészet, országúti kerékpározás (A Hírös Endurance Kerékpáros és Triatlon Sport Club edzői - Zubornyák György, Bálint Zoltán és Boronkay Péter voltak segítségünkre) és ügyességi játékok is szerepeltek a programban 

Méz ,mint egészséges élelmiszer fontosságára Silló Ferenc és Hegedűs Gábor méhészek tanították az érdeklődőket, majd egy kis mézkóstolással is kedveskedtek diákjainknak. 

Aki az elméjét szerette volna tornáztatni, Sudoku és más rejtvények segítségével tehette ezt meg.

Kis István mentős és Bajáki Dominika ápolónő segítettek megérteni, hogyan kell vészhelyzetben helyesen cselekedni, melyek az elsősegély-nyújtás legfontosabb szabályai.   Tanulóink megpróbálhatták a stabil oldalfekvést társaikkal és az újrélesztést az újraélesztő babán. Köszönjük a Hírös Rescue Team munkatársainak segítségét. 

A sok-sok élményt, lehetőséget egy kis kényeztetéssel egészítettük ki, a Marshmallows- kihelyezett fagyis kocsijánál fagyizhattak a gyerekek.

Köszönet a programokért minden meghívott vendégnek, szervezőnek! 

Halasi Bernadett

Mogyorósné Bálind Anikó

Erdős Anita

szervezők

                                                                                                                                                                                                                                           

 

Submitted by erdos.anita on