2019. 05. 26.

Május 19-én vasárnap reggel közös szentmisén kértük még a szülőkkel együtt a jó Isten áldását a három napos osztálykirándulásunkra. Szabó atyától megkaptuk az utazók áldását is.  A buszról integettünk a családoknak és így indultunk 9 órakor Sopron irányába. Az utunk első állomásáig végig esőben utaztunk, de Tatára érve felragyogott a nap, nagy örömünkre.

A Tatai Fényes Tanösvény varázslatos természeti jelenségeit, a lápos égererdőt és a 20-22 C – fokos karsztforrásokat-  kellemes séta közben ismerhettük meg.   Az egybefüggő tündérrózsa szőnyeg mindenkinek nagyon tetszett.

Az időjárás még kitartott: sétáltunk az Angol-kertben,  az Öreg- tó partján és a várnál. A piarista rendházra is rátekintettünk és Mikoviny Sámuel munkásságát is megemlítettük, akinek a tati tavakat köszönhetjük.

Késő délután érkeztünk meg Sopronba az Ifjúsági Táboros szálláshelyünkhöz. Vidám hangulatban, focival, kosárlabdázással és játékokkal töltöttük az esténket.

Hétfőn reggel szomorkás, esős időre ébredtünk, de ez sem tántorított el bennünket a következő céltól. Ausztriába Burgenland csodálatos Familyparkjába látogattunk. Az időjárás megint kegyes volt hozzánk. A kalandpark csodálatos parkerdőjét és virágágyásait már napsütésben csodálhattuk meg, és évezhettük a változatosnál változatosabb játékokat is.

Jó közösségi program volt. Visszatérve Sopronba, újra a tábor szabad területeit vettük birtokba.

Kedden reggel Sopron volt az első úti célunk. A sétánkat a Tűztorony lábánál kezdtük. Sopron belvárosa sok látnivalót tárt elénk. A következő állomás Fertőrákos volt. Az ösvényt bejárva a fertőrákosi kőfejtő, a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti értékeivel találkozhattunk. A kilátópontokról csodálatos kilátás nyílt a Fertő-tóra. A kőfejtő belső területe a barlang ad helyet a Témaparknak, ahol a terület természeti, kőzettani és őslénytani értékeit bemutató kiállítást láthattuk.

A kirándulás utolsó állomásához, a fertődi Eszterházy- kastélyhoz érkeztünk. Vezetőnk sok érdekességet mesélt a kastély történelmi, kulturális jelentőségéről. Az épület külső és belső látványa lenyűgözően hatott ránk. A régi Pálmaházban megnyitott új kiállítás páratlan értékeket tárt elénk.  A parkban tervezett sétánkat az eső elmosta.

A diákok véleményeiből:

"Ez a kirándulás szuper jó volt, telis-tele izgalmas programokkal, és nagyon jó volt a hangulat. "

"A kirándulás nagyon jól szervezett volt, szép helyeken voltunk, és rengeteg élményt lehetett szerezni."

"A kirándulás nagyon jó volt, telis-tele jó programokkal. Rengeteg élményt és emléket szerezhettünk ott. "

Az osztály sok élménnyel gazdagodva és remek hangulatban tért haza!

                                                                             Mogyorósné Bálind Anikó osztályfőnök

 

 

 

 

 

 

Submitted by balind.aniko on