2007. 02. 22.
A tizedik évfolyam 18 tanulója vett részt február 23-tól március 3-ig a hagyományos salzburgi diákcsere-programban. Diákjaink vendéglátó családoknál voltak elszállásolva, ahol nagyszerű lehetőség adódott a nyelvgyakorlásra. A hétvégi családi programot közös szentmise és vacsora zárta. Hétfőtől szerdáig Mühlbach am Hochkönig sípályáján sajátították el a síelés alapjait, illetve fejlesztették tovább tudásukat. Kedden este a Red Bull Salzburg- Linz első ligás jégkorongmérkőzést tekintették meg. Csütörtökön megismerkedtek az iskolával - a vezetést Salzburgban tanuló vendégdiákjaink: Kutas Mátyás és Bajusz Tamás tartották -, előadták referátumaikat, az énekórán pedig jódlizni tanultak. A délutáni városnézés során a Dómba is eljutottunk, ahol Czifra János karnagy, volt pesti piarista diák tartott zenei bemutatóval fűszerezett vezetést. Pénteken megtekintettük a Red Bull hangárt a repülőtér mellett, majd a híres Festspielhaus kulisszái mögé is bepillanthattunk. A búcsúesten, ahol fényképek segítségével áttekintettük a hét eseményeit, a szülők bőséges, svédasztalos vacsorával látták vendégül a diákokat.
Az osztrák diákok június végén jönnek Kecskemétre. Ekkor szeretnénk viszonozni azt a felejthetetlen vendéglátást, amelyben Salzburgban részünk volt.
Résztvevők: Kócsó Ferenc, Menyik Dániel, Molnár Róbert, Németh Richárd, Ország Ferenc, Pálinkás Tibor, Reibl Dániel, Szemők Balázs, Takács Ádám, Terenyi Bálint, Turai Máté, Varga Gergely, Csikós Tamás, Gábor Tamás, Gál Bálint, Hümpfner Erik, Szalai Benjámin, Szuromi Gergő.
Kísérők: Fazekas József, Talmácsi József.

Submitted by talmacsi.jozsef on