2018. 04. 08.

Szombathelyen a Brenner János Nevelési Központban került sor a Sakk Diákolimpia csapatversenyének országos döntőjére. A Piarista Iskola sakkozói a megyei döntő magabiztos megnyerésével kvalifikálták magukat az ország legjobb sakkcsapatai közé. A diákokat Talmácsi József tanár úr és Zsirmik Árpád kísérte el. 

Az április 6-8-ig lezajlott versenyen is szép sikernek örülhettünk: a Marosi Levente 10a, Hideg Ferenc 12b, Hideg Gergő 9b és Zsirmik Zsombor 4c összeállítású együttes a középiskolás fiúk kategóriájában a résztvevő 21 csapat között a 12. helyet szerezte meg. Csapatunk az erősorrenden a 16. helyet foglalta el, így az előzetes elvárást túlteljesítve érték el az értékes helyezést.

Végeredmény

Csapatunk motorja a Diákolimpia egyéni bajnoka, Marosi Levente volt, aki az éltáblán a legerősebb ellenfelekkel játszva szerezte meg a szenzációs 7 pontot a 8 játszmából. Csapatunknak nem volt gyenge pontja, mindenki remekül küzdött és helytállt. Külön dicséretes Zsirmik Zsombor teljesítménye, aki alsósként a középiskolások között ért el nagyszerű eredményt, csapatunk második legjobb pontszerzője lett.

GRATULÁLUNK!

Submitted by talmacsi.jozsef on