2017. 10. 27.

A Gimnázium közös programon vett részt a Reformáció 500. évfordulója alkalmából - 500 éve, 1517. október 31-én hirdette meg téziseit Luther Márton Wittenbergben. Kuti József parókus lelkész, a Kecskeméti Református Gyülekezet intézményei Igazgatótanácsának elnöke tartott előadást a díszteremben.

A több helyen személyes hangvételű előadás több modellben láttatta a különböző keresztyén/keresztény egyházak kapcsolatát. Erre a kapcsolatra tekinthetünk többek között úgy, mint egy versenyre, családra, több szólamú kórusra, egy nem keresztény környezetben való közös érték mentén való kapcsolódásra. Lelkész úr beszélt arról is, mit jelent neki személyesen a reformáció - többek közt családi kötődést, nagy emberekhez való kötődést, kulturális hagyományt. De ezek mélyén teológiai tartalom van, a reformáció teológiájának kulcselemeit is bemutatta.

Ezzel az előadással osztozunk a reformált egyházak idei ünneplésében, köszönjük a megérintő előadást.

2017. október 30-án, hétfőn 14 órakor nyílik a Cifrapalotában "Az első 500 - időutazás a reformációba" című kiállítás, amit szintén érdemes e témában megtekinteni.

 

Mikulás Domonkos igazgató

Submitted by mikulas.domonkos on