2010. 05. 22.
Az idei Pünkösdi Ifjúsági Találkozó körülbelül 120 fiatal részvételével zajlott, akik különböző plébániákról, egyházi iskolákból érkeztek Petőfiszállás-Szentkútra. A kecskeméti piaristákat a 9.a osztály diákjai képviselték.

Idén a hivatás témája került az elmélkedések középpontjába. Mohos Gábor atya, a Magyar Katolikus Püspöki Kar titkára a hivatások mibenlétéről és a papi életre való meghívásról beszélt. Néma Attila és felesége, Ella a házastársi elköteleződést és a család témáját járták körbe előadásukban, melyek egyben tanúságtételek is voltak. Ezt kiscsoportos beszélgetések követték, majd ebéd után fórum volt, melyben a fiatalok papokat, szerzeteseket, családos embereket kérdezhettek elkötelezett keresztény életükről. A közös programokat játék zárta. 

Mi, piaristák a záró misénket egy kicsit korábban mondtuk a templomban. Az esti, pünkösdi búcsúi misén már nem tudtunk részt venni, amiben Bábel Balázs érsek atya a bérmálás szentségét is kiszolgáltatta. 

Köszönet a két főszervezőnek, Hatházi Robi és Ruskó Norbi atyáknak a profi lelkiprogramokért, valamint a pálos atyáknak vendéglátó szeretetükért.
Submitted by nagy.attila on