2016. 09. 25.

 

Portás, takarító, műszaki-karbantartó és konyhás munkatársainkkal gyönyörű őszi időben kirándultunk Pálosszentkútra és Bugacra. 

Pálosszentkúton Puskás Antal pálos szerzetesatya fogadott bennünket, aki a kegyhely történetét ismertette számunkra. Ezt követően végiglátogattuk a hely nevezetességeit, majd a templomban rövid áhítatot tartottunk. 

Kirándulásunk második célpontja a Bugac-pusztamonostori bencés kolostorrom volt,  ahol Laczkó János öregdiákunk, volt megyei múzeumigazgató tartott szakszerű idegenvezetést (ő maga is aktív részese volt az évekkel ezelőtti feltáró munkálatoknak). A hely meghittségét még növelte a lenyugvó őszi nap csodás ragyogása is. 

A lelki-szellemi táplálék után a bugaci Karikás Csárdát kerestük fel, ahol nagyon ízletes, tájjellegű helyi specialitásokban részesültünk (előételként tejfölös kenyérlángos, majd főfogásként szürkemarha gulyás). A vacsora emelkedett hangulata hazafelé a buszon is folytatódott jókedvű dalolós formában. 

Köszönjük szépen a kirándulás főszervezői munkáját Jusztin Ferenc műszaki vezetőnknek, továbbá Tolnai Katalin konyhavezetőnknek a kiránduló társaság nasival (étellel-itallal) való "jól-tartását". :-)

Nagy Attila SchP ig. 

 

Submitted by nagy.attila on