2017. 11. 05.

Öregdiák rendezvényünket, a már hagyományos Piarista Vacsorát 37. alkalommal szerveztük meg. Ezen gimnáziumi tanáraink mellett majd 600 egykori diákunkat láthattuk vendégül.

A találkozó szentmisével kezdődött, melyen iskolánk egykori diákja, Dr. Pintér Gábor, a Belarusz Köztársaság pápai nunciusa mondott homíliát. Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek atya is koncelebrált a szentmisén. Ezt követően imát mondtunk az öregdiákokkal az altemplom kriptájában az elhunyt piarista atyákért, majd megkoszorúztuk a Piaristák terén lévő iskolaalapító gróf Koháry István szobrát, valamint az iskola aulájában található Gloria Victis emlékművet. 

A Piarista Vacsorát a házigazda, Laczkó János, a Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozatának elnöke nyitotta meg. Az öregdiákok nevében köszöntötte az új igazgatót, Mikulás Domonkost, aki szólt az iskolát érintő fontosabb aktualitásokról, majd Dr. Pintér Gábor nuncius atya tartott előadást a vatikáni diplomáciáról. Labancz Zsolt atya gondolatait a Piarista Rend alapításának 400. jubileuma kapcsán osztotta meg a hallgatósággal. Dr. Bábel Balázs érsek atya az Asztrik-év kapcsán mondott néhány fontos információt. Ezt követően a jelenlévő öregdiákok közül korelnököt választottunk: idén az 1950-ben érettségizett Virág István öregdiákunkat köszöntöttük fel.

Az előadások utáni ízletes vacsorát Bakos Tamás tiszteletbeli öregdiákunk élelmezési cége szervírozta.

Köszönjük szépen iskolánk műszaki vezetőjének, Jusztin Ferencnek, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is vállalta a rendezvénnyel kapcsolatos szervezési munkálatokat. Köszönjük továbbá népes számú gimnazista diákjainknak regisztrátori és pincéri szolgálatát. 

Nagy Attila SchP

Submitted by nagy.attila on